Financiar

Aderarea la Pilonul II, in impas

Lipsa formularelor face ca noii angajati sa nu-si poata alege de bunavoie administratorul banilor sai. In aceasta situatie se afla si Ioana V., care are de trei luni si trei saptamani carte de munca .\

Ioana este aproape de limita celor patru luni cat are un angajat nou la dispozitie pentru a adera la un fond de pensii obligatorii. A vrut sa incheie contractul cu un reprezentant al unei societati de top.

I s-a spus ca nu se poate, pentru ca nu exista inca formulare, iar acest lucru ar mai putea dura cel putin doua saptamani. Cum perioada legala expira, Ioana V. va ajunge la redistribuire, desi transferul in aceste cazuri se va face fara penalizari .

In asteptarea formularelor

"Norma de aderare continua a fost publicata in Monitorul Oficial abia acum o saptamana. Atunci societatile au putut depune cererea pentru noile formulare de aderare, iar in momentul de fata asteptam aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru a incheia noi contracte", ne-a declarat Radu Vasilescu, directorul ING Fond de Pensii .

In replica, CSSPP spune ca se pot folosi si vechile formulare, pana la epuizarea stocurilor. "Cinci societati au fost avizate deja pentru tiparirea noilor formulare privind aderarea continua. Este vorba de BRD Fond de Pensii, Generali, BCR, Allianz - Tiriac Pensii si Omniasig . Mai sunt in curs de avizare inca patru", spune Dan Zavoianu, sef .

Din Pilonul II fac parte pensiile administrate privat la care cetatenii pana in 35 de ani se inscriu obligatoriu.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.