Financiar

Activele fondurilor de pensii facultative au ajuns la 6,7 milioane euro in martie

Valoarea activelor nete ale celor sapte fonduri de care au demarat activitatea a crescut cu 16,03% in luna martie pana la 6,7 milioane euro. Numarul total de participanti atras de cele sapte facultative era de 75.423 la 31 martie, dupa cum arata datele publicate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Valoarea activelor nete ale fondurilor de pensii faculatative a ajuns in luna martie la 6,7 milioane euro, marcand astfel o crestere de 16.03 procente fata de luna anterioara. Intre cele 7 fonduri de pensii facultative activel la finele lunii martie, cea mai mare crestere fata de luna anterioara a fost inregistrata de ING Optim, ale carui active nete au sporit cu 30,92%.

In acelasi timp, activele nete ale fondului AZT Vivace au crescut cu 23,45%, cele ale fondului Pensia Mea au urcat cu 23,58%, iar OTP Strateg si-a sporit activele cu 22,96%. Valoarea activelor fondului ING Clasic a crescut aproximativ an acelasi ritm, circa 25 de procente, in timp ce valoarea activelor nete ale fondului AZT Moderato a urcat cu 19,25% fata de luna precedenta, iar activele nete ale BCR Prudent au crescut cu dor 5,01%.

Totodata, la finele lunii Martie, CSSPP a mai avizat ca administrator de fonduri de pensii facultative si societatea Raiffeisen Asset Management. Potrivit legislatiei in vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu varsta de cel mult 52 ani si sase luni.

Contributia la pensiile facultative nu poate depasi 15% din salariul brut si este deductibila in limita a 200 euro pe an, pentru angajat din impozitul pe venit, iar pentru din impozitul pe profit. Primele contributii in sistemul pensiilor private facultative, respective pilonul III de pensii, au inceput sa fie colectate in mai 2007.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea