Financiar

#bursa de valori bucuresti #actiuni #fondul proprietatea

Actiunile Fondului Proprietatea, la mare cautare la Bursa de Valori Bucuresti

Actiunile Fondului Proprietatea (FP) au fost la mare cautare  marti, 25 ianuarie, in prima zi de tranzactionare la bucuresti .

Actiunile Fondului Proprietatea (FP),  creat de stat in 2005 in vederea despagubirii celor ale caror averi au fost confiscate de comunisti, s-au situat marti la inchiderea sedintei Bursei de Valori Bucuresti (BVB) la nivelul de 0,6495 lei, cu 7,8% mai mult fata de deschiderea de 0,6020 lei.

Au fost tranzactionate 333 milioane actiuni FP. Titlurile FP au sustinut 88% din lichiditatea pietei , de 243,3 milioane lei (57 milioane euro), scrie realitatea.net care citeaza mediafax.ro.

Listarea la Bursa de Valori Bucuresti a Fondului Proprietatea a avut ecouri pozitive in presa internationala.

Editia electronica a lui Financial Times sustine ca fondul va atrage negresit atentia investitorilor straini asupra Romaniei, aflata in plina criza financiara

Agentia de presa Reuters citeaza o serie de experti care afirma ca demersul de ieri va tripla volumul de bani lichizi de pe piata si va aduce inapoi investitorii straini.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea