Financiar

#financiar #apple #actiuni apple # burdsa

Actiunile Apple inregistreaza un nou record pe piata bursiera

Actiunile Apple au depasit pentru prima oara valoarea de 700 de dolari la bursa de la New York. Recordul a fost stabilit datorita volumului impresionat al precomenzilor pentru smartphone-ul iPhone 5.

Potrivit Bloomberg, Apple a atins la bursa un maximum de 701,79 de dolari pe actiune si a inchis sedinta bursiera la 699,78 de dolari.

In acest an, Apple a devenit compania cu cea mai mare capitalizare pe piata din istoria Statelor Unite. La finalul sedintei de luni, Apple avea o valoare de piata de circa 656 de miliarde de dolari.

Veniturile companiei au ajuns la 35 de miliarde de dolari in trimestrul al doilea, fata de 1,73 de miliarde de dolari, suma inregistrata in trimestrul anterior revenirii lui Steve Jobs la conducerea Apple, in 1997.

Din 2007, anul in care a aparut pe piata primul iPhone, smartphone-urile au devenit principala sursa de profit si venituri pentru Apple. Se estimeaza ca aceste dispozitive genereaza doua treimi din veniturile companiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea