Financiar

Actele ce atesta prima inmatriculare nu mai sunt eliberate de RAR

Posesorii de autovehicule care vor sa isi recupereze taxa de prima inmatriculare trebuie sa ridice actele ce atesta data primei inmatriculari de la Serviciul Inmatriculari de la Directia Permise si Inmatricularea Vehiculelor si nu la Registrul Auto Roman ( www .acasa.ro/rar" title="rar">RAR ), potrivit unui comunicat al institutiei. Aceste documente sunt necesare pentru calcularea diferentei dintre taxa de prima inmatriculare si taxa de poluare .

 

De la 1 iulie, la inmatricularea unui autovehicul nou sau la repunerea in circulatie a unuia mai vechi se plateste o taxa de poluare auto, care se calculeaza in functie de normele Euro si emisia de dioxid de carbon, mentionate de RAR in Cartea de Identitate a Vehiculului.

In functie de gradul de poluare al motorului, taxa poate fi diminuata dupa vechimea autovehiculului, rulajul mediu anual, situatia tehnica generala si nivelul de dotare. Deprecierea autoturismului este stabilita contra cost de RAR, tarifele fiind de 243,20 lei pentru autovehiculele cu masa maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone si de 299 lei pentru cele care depasesc aceasta limita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea