Financiar

#plata rate #amanare rata banca #ministrul finantelor #ordonanta de urgenta

A fost adoptata OUG pentru amanarea ratelor cu pana la 9 luni. Cine va beneficia de aceasta

Florin Citu, Ministrul Finantelor, a anuntat joi seara, aprobarea Ordonantei de Urgenta privind amanarea platii ratelor.

Acesta a precizat ca ratele la banci pot fi suspendate la cererea debitorului, insa nu pe mai mult de 9 luni, adica pana cel tarziu la data de 31.12.2020.

Cei care pot cere amanarea ratelor sunt persoane fizice si firme care au afectate de masurile luate in contextul pandemiei de COVID-19. “Aici includem pe toata lumea, care are calitatea de imprumutat in contractele de credit. Exceptii sunt, bineinteles, institutiile de credit definite de Ordonanta Guvernului 99 din 2006. Deci, toti cei care sunt persoane fizice, persoane juridice care au calitatea de imprumutat in contractele de credit.”, a declarat Florin Citu.

Astfel, se vor acorda facilitati pentru creditele acordate unor institutii de credit, institutii financiar-bancare, dar si anumitor categorii de debitori.

Asadar, orice persoana fizica sau jurica poate cere amanarea ratelor pentru o perioada de la  o luna la noua luni. “Aici, am introdus inca o clarificare: debitorul poate opta prin solicitarea transmisa creditorului sa suspende obligatia de plata a ratelor scadente pe o perioada cuprinsa intre 1 si 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020.”, a mai adaugat Citu.

Atentie insa! Normele de aplicare vor fi publicate in 15 zile de la aprobarea acestor OUG.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea