Financiar

#sarbatori #card #cumparaturi

93% dintre romani vor efectua plati cu cardul pentru achizitiile lor de Sarbatori

Motorul de cautare online de moda GLAMI a realizat un nou sondaj in randul vizitatorilor www.glami.ro, ca parte a studiului pe termen lung GLAMI Fashion (Re)search. Potrivit noilor descoperiri ale companiei cehe, platile online pentru articolele de imbracaminte ajung la nivelul platilor la livrare in acest sezon de iarna (1 din 2 romani va plati online pentru comenzile de moda). 93% dintre acestia o vor face prin card - si doar un procent de 1% va recurge la solutii cumpara acum-plateste mai tarziu (BNPL).

 

Cand au fost intrebati de ce prefera sa plateasca online pentru comenzi, 79% dintre respondentii la sondaj au afirmat ca principalul motiv este comoditatea - plus faptul ca scapa de neplacerea retragerii numerarului pentru achitarea comenzii la livrare.

Un alt aspect relevant: COVID este inca un factor ce descurajeaza platile in numerar; 23% dintre romanii care cumpara articole de moda online declara ca este mai sigur sa faci cumparaturi cu cardul in vremuri de pandemie.

Mai putina interactiune intre curier si client? Acesta este un factor important, pe care romanii care platesc online pentru comenzile lor il iau in considerare: 36% spun ca prin plata online, curierul poate lasa coletele la receptia locurilor de munca sau la domiciliu, in timp ce 12% spun ca vor sa evite discutiile suplimentare cu livratorul despre plata sau schimbarea produsului. In acelasi timp, 14% dintre participantii la studiu declara ca pot returna mai usor comenzile platite online.

1 din 2 romani nu isi stocheaza detaliile cardului de credit in conturile personale de cumparaturi

Conform studiului www.glami.ro, 51% dintre romanii care fac cumparaturi de moda online nu au tendinta sa salveze detaliile cardului in contul creat pe site-ul magazinului sau in browserul de internet, pentru o plata mai rapida.

20% dintre respondenti spun ca o fac, deoarece este mai convenabil, iar 22% o fac doar pentru magazinele electronice de incredere.

Doar 3% dintre romani platesc prin transfer bancar; 1% opteaza pentru solutii BNPL

Intr-un procent remarcabil, 93% dintre respondenti au declarat ca metoda lor de plata online preferata este prin card. Urmeaza Paypal (6%), mai apoi Apple si Google Pay (5%), in timp ce doar 3% aleg sa-si achite comenzile prin transfer bancar.

Plata intarziata prin solutii de tip cumpara acum-plateste mai tarziu (BNPL) este considerata de incredere doar de 1% dintre romanii care achizitioneaza haine si incaltaminte online.

Ramburs la livrare - deoarece clientii nu au experienta cu un anumit magazin

49% dintre clientii care aleg sa cumpere articole de moda online opteaza pentru plati in numerar, deoarece nu au suficienta experienta cu un anumit magazin. Doar 22% au afirmat ca nu au incredere in procesatorul de plati online sau in procesul general.

Livrare la domiciliu pentru comenzile online de Sarbatori

Intrebati ce tip de optiune de livrare vor alege pentru cumparaturile de moda de Sarbatori, respondentii au afirmat ca livrarea la adresa lor de domiciliu este optiunea lor preferata (pentru peste 89% dintre romani). Pick-up-points, e-lockerele si ridicarea comenzilor din magazin sunt preferate de doar 7% dintre romani.

Despre proiectul GLAMI Fashion Re(search)

GLAMI se angajeaza sa dezvaluie date si informatii convingatoare despre starea sectoarelor de comert electronic din tarile in care isi desfasoara activitatea, prin proiectul de analiza pe termen lung Fashion (Re)search. Toate studiile pe care GLAMI le efectueaza sunt realizate online, in randul vizitatorilor de pe platformele GLAMI. Rapoartele centralizate si constatarile locale relevante sunt publicate aici: www.fashion-research.ro.

FOTO: Envato.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea