Financiar

# risipire venituri # risipire bani #bani #finante

6 moduri in care risipesti banii fara sa-ti dai seama

Castigarea banilor este un lucru care presupune uneori sacrificii si stres si, uimitor, oricat de mult am castiga, se pare ca nu este niciodata de ajuns. Daca vom analiza situatia, vom constata ca totul porneste de la cheltuielile facute si ca ar fi binevenita o schimbare a atitudinii si persepectivelor in acest sens. Iata cateva lucruri banale care contribuie la cheltuielile tale si pe care le poti evita usor.

Nu obtii o rata a dobanzii mai mica

Daca ai facut un imprumut bancar, cu siguranta ca in acel moment ai beneficiat de o rata minima a dobanzii. Dupa un an, sau mai mult timp, insa, acesta este posibil sa nu mai fie cea mai mica si o refinantare sa te ajute sa economisesti. Acest lucru se poate face pentru orice imprumut pe care il ai - pentru masina, credit ipotecar, pentru studii sau chiar pentru cartile de credit. Consolideaza-ti situatia financiara cautand, deci, o rata a dobanzii mai mica.

Nu cauti comisioane bancare mai convenabile

Banca ta percepe o taxa lunara de administrare si acest lucru cdevine un pic neplacut pentru tine? Aminteste-ti ca banii tai trebuie sa lucreze pentru tine si nu tu pentru ei. Este timpul sa cauti o banca care nu percepe taxe pentru conturi bancare - vei vedea ca ai de unde alege, mai ales daca este vorba despre un cont de salariu.

Nu respecti lista de cumparaturi

Ti s-a intamplat sa te duci la cumparaturi doar pentru cateva lucruri si sa te intorci acasa cu portbagajul plin pentru ca erau multe oferte? Si mai trist este faptul ca o mica parte din lucrurile achizitionate, in timp, se pot dovedi inutile, ele fiind cmparate doar sub impulsul de moment. Poti evita acest lucru facandu-ti o lista de cumparaturi de la care sa iti impui sa nu te abati.

Nu analizezi abonamentele si taxele pe care le platesti si nu dezactivezi serviciile care nu sunt necesare

Daca ai activata optiunea de autopay, este foarte usor sa scapi din vedere abonamentele pe care nu le mai folosesti, sau taxele suplimentare care se pot adauga la factura. Toate platile acestea automate functioneaza impotriva ta, daca nu le acorzi atentie. De exemplu, poate ai un abonament la sala, iar tu nu mai mergi pe acolo de ceva vreme, dar el se plateste automat in continuare.

Nu esti atent cu cardurile de credit cu dobanda zero

Cardurile de credit cu dobanda zero sunt modalitatea cea mai buna de a risipi bani, pentru ca la sfarsitul lunii ajungi sa platesti mai mult. Acest lucru se intampla daca amani plata la timp a creditului, pentru ca, daca nu e achitat, dobanda se acumuleaza. O solutie ar fi sa iti notezi in calendar data cand trebuie sa faci plata si sa te tii de acel calendar.

Nu ceri reduceri

Nu este nici o rusine sa intrebi daca exista oferte, reduceri sau cupoane de cumparaturi care pot reduce cheltuielile tale. De ce nu ti-ai face un obicei din a intreba atunci cand vrei sa cumperi ceva, daca poti beneficia de vreo facilitate. Vei ramane surprins sa aflii cat de multe magazine dau oferte si reduceri clientilor interesati de acestea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea