Financiar

# servicii promovare online #promovare online

6 avantaje si beneficii ale serviciilor de promovare online

La nivel global, numarul utilizatorilor de internet este in rapida crestere, internetul devenind unul dintre cele mai importante mijloace de comunicare, informare si divertisment. Marketingul online a revolutionat modul traditional de efectuare al publicitatii si, in ultimii ani, companiile au devenit din ce în ce mai constiente de necesitatea promovarii online.

 

Iata câteva dintre avantajele utilizarii publicitatii online, pe care le poti obtine daca ai suficiente cunostinte sa te ocupi de promovare singur sau apeland la o agentie de marketing online.

Acoperire larga

Publicitatea online este foarte eficienta, deoarece poate ajunge la un public mult mai larg decât reclamele obisnuite, aducand rezultate la care nu puteai visa acum un deceniu. Potentialul de clienti pe care il poate atinge promovarea online pe site-urile de socializare este imens. Gandeste-te numai la baza de utilizatori pe care o detin retele sociale:

- Facebook cu 1,86 miliarde de utilizatori

- YouTube cu 1,5 miliarde de utilizatori

- Twitter cu 310 milioane de utilizatori

- Linkedin cu 130 de milioane de utilizatori

- Pinterest cu 140 de milioane de utilizatori

- instagram cu 500 de milioane de utilizatori

Prin campanii de publicitate pe retelele de socializare iti poti promova foarte eficient businessul.        

Audienta personalizata

Ai cautat vreodata pe Google unele informatii si apoi ai observat un anunt cu exact ceea ce iti doreai? Acesta este publicitatea online orientata catre publicul tau tinta prin care vei gasi cu usurinta noi clienti interesati de produsele si serviciile tale.

Pret accesibil

In comparatie cu publicitatea traditionala, costul marketingul online este mult mai mic. Pe langa pretul redus al unei reclame web, aceasta va acoperi zone geografice mult mai largi ajutandu-te să gasesti clienti noi în diferite regiuni ale lumii. Acest lucru nu costa o avere și iti ofera posibilitatea de a-ti extinde afacerea.

Conversiile

Promovarea online iti permite sa masori rezultatele si conversiile cu o usurinta pe care nu o intalnesti la metodele traditionale de publicitate. Vei avea la dispozitie o multime de instrumente de analiza pentru a masura eficienta campaniilor de marketing online.

Cel mai folosit instrument de analiza este Google Analytics. Acesta iti ofera statistici si instrumente analitice prin care vei putea monitoriza cu exactitate cite persoane au vizualizat anuntul tau, suma de bani pe care ai cheltuit-o pentru publicitate, precum si multe alte statistici. Cu toate aceste informatii la indemana, va fi usor sa imbunatatesti rezultatele pe care le obtii prin intermediul campaniilor de publicitate online.

Viteza de crestere rapida si exponentiala a afacerii tale

Promovarea online este mult mai rapida si mai eficienta decât orice optiune de publicitate offline. Cu cat ajungi online la mai multi clienti potentiali, cu atât afacerea ta va creste mai repede. Aproximativ 40% sau mai multi dintre clientii noi vin prin mijloace digitale precum retelele sociale sau publicitatea online. Companiile care genereaza clienti potentiali online realizeaza vanzari de patru ori mai mari decât cele care nu efectueaza promovari online.

Continutul informativ

Prin marketingul online poti oferi o multime de informatii despre produsele si serviciile pe care le doresti sa le promovezi. Marketingul de continut este un instrument care te ajuta sa obtii increderea clientilor si vei avea posibilitatea sa incluzi un link sau un buton “cumpara acum” prin care vizitatorul poate achizitiona produsul sau serviciul oferit, efectuand cu usurinta plata online.

Concluzii

Prin efectuarea campaniilor de promovare online poti duce afacerea ta la un alt nivel prin:

  • marketing de continut
  • publicitate cu plata pe click
  • campanii de publicitate pe retele de socializare
  • marketing prin e-mail

 Daca ai nevoie de ajutor pentru a crea o campanie eficienta de promovare online, poti lua legatura cu o agentie de marketing online care iti va aduce rezultatele dorite.

 Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea