Financiar

#afacere online #investitii

5 investitii pe care merita sa le faci pentru a-ti dezvolta afacerea online

Viitorul afacerilor se scrie in online, iar acest lucru se reflecta in strategia de business pe care ti-o construiesti, indiferent de domeniul in care iti desfasori activitatea antreprenoriala.

 

Ca sa iei cele mai inspirate decizii in acest sens, iti prezentam in continuare cele mai bune investitii pentru a-ti dezvolta afacerea online, in conditii de maxima eficienta:

Creeaza un website propriu

O investitie necesara pentru succesul in afaceri este crearea unui website dedicat brandului pe care-l dezvolti, astfel incât sa beneficiezi de expunerea necesara in mediul online.

Alege cu grija firma care se va ocupa de designul site-ului si asigura-te ca acesta sa fie adaptiv, adica sa se incarce pe toate dispozitivele mobile (smartphone, tableta, laptop).

Pentru ca afacerea ta beneficieze de un site profesionist, verifica sa aiba continut dinamic, imagini optimizate, spatiere corecta si navigatie condensata.

Investitia intr-un magazin online trebuie sa-ti aduca profituri semnificative, de aceea este necesar sa realizezi un site cu design simplu si atractiv, cu informatii relevante si complete.

Deschide un magazin online

Desi reprezinta o investitie esentiala, un simplu website nu este de ajuns ca sa-ti dezvolti afacerea pe internet. Ai nevoie de un magazin online eficient si automatizat, cu detalii actualizate despre preturile aplicate si metodele de livrare disponibile.

Cerceteaza concurenta, adapteaza si inoveaza. Astfel vei fi competitiv cu magazinul tau online. Intra pe grupurile de eCommerce din facebook si cere sfaturi. Principalele surse de avantaj competitiv sunt: introducerea platii cu cardul in site, implementarea in checkout a optiunii de livrare rapida cu ridicare personala si asigurarea punctelor de livrare, definirea unui mix optim de curieri folositi pentru livrarile la domiciliu, metode de plata variate si reguli simple pentru returul produselor.

Foloseste aplicatii de logistica si e-Commerce

O investitie importanta pentru afacerea ta este utilizarea aplicatiilor software de eCommerce, pentru automatizarea gestiunii produselor si a comunicarilor post-vânzare, generarea automata a facturilor si documentelor de transport, generarea automata de lead-uri, email marketing si implementarea unui program de fidelizare automat.

Utilizarea unui soft pentru emiterea facturilor, care sa-ti puna la dispozitie inclusiv optiunea de emitere AWB-uri reprezinta o prioritate atunci când realizezi planul de investitii in programe IT pentru afacerea ta.

Afiliaza-te la marketplace-uri

Ca sa-ti dezvolti afacerea online este recomandat sa te afiliezi la  platforme online unde mai multi selleri isi listeaza produsele si care poarta numele de marketplace-uri. Acestea au vizibilitate mai mare decât un simplu magazin online  si totodata beneficiezi de solutii software pentru prezentarea produselor si a preturilor, realizarea stocurilor si a comenzilor, inclusiv pentru preluarea retururilor.

Listarea produselor tale pe un marketplace reprezinta o investitie buna, deoarece astfel ai acces la un numar mult mai mare de clienti, beneficiezi de sprijin operational pentru operatiunile de inventar, depozitare, logistica si fulfillment, ai ocazia sa diversifici canalele de marketing online si strategia de vânzari.

Colaboreaza cu o agentie de promovare SEO

Pentru maximizarea profitului si obtinerea celor mai bune rezultate din investitiile pe care le-ai facut ca sa-ti dezvolti afacerea online, este necesar sa colaborezi cu o agentie de promovare SEO, care sa-ti creasca vizibilitatea pe motoare de cautare, mai ales pe Google si sa coordoneze in mod profesionist promovarea business-ului tau pe diferite canale online.

Fie ca detii un startup, ai o afacere online de succes la nivel de scale-up sau brandul tau este deja in top, ai nevoie de solutiile digitale potrivite ca sa imbunatatesti rezultatele organizatiei si sa-i consolidezi pozitia pe o piata puternic concurentiala.

Tine seama de aceste investitii pe care sa le faci pentru a-ti dezvolta afacerea online si construieste pe baza lor planul de dezvoltare si bugetul firmei, ca sa te bucuri de rezultate excelente in activitatea companiei.

Sursa foto: easy-sales.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea