Financiar

#imobiliare.ro #cumparare site #tranzactie site

31 de milioane de euro: Ce site din Romania a fost vandut pe o suma colosala

Saptamana aceasta a avut loc una dintre cele mai importante tranzactii din online-ul autohton, Ringer a cumparat cel mai mare site de imobiliare din Romania, Imobiliare.ro, tranzactie pentru care ar fi platit 31 de milioane de euro.

Grupul elvetian ar fi platit 21 de milioane de euro pentru noua sa achizitie, urmand sa mai achite inca 10 milioane in urmatorii doi ani, potrivit Profit.ro. Datele financiare nu au fost insa confirmate oficial de niciuna dintre parti.

“Ca valoare, tranzactia este probabil cea mai mare in Internetul romanesc. Pretul obtinut reflecta atat business-ul, cat si potentialul pietei imobiliare din Romania, o piata aflata in crestere si cu perspective de dezvoltare pe termen lung” a anuntat NCH Capital, remisa Ziare.com prin intermediul unui comunicat de presa.

Grupul media Ringier, care mai detine in Romania cotidianul Libertatea si portalul eJobs, a cumparat 87% din actiunile Imobiliare.ro, scrie ziare.com.

NCH Capital detinea 60% din Imobiliare.ro, iar restul actiunilor apartineau fondatorilor site-ului: Adrian Erimescu, Gotz Kurt, Laurentiu Andrei si Ciprian Gheran.

Adrian Erimescu, Ciprian Gheran si Laurentiu Andrei raman actionari minoritari si pastreaza managementul companiei, Erimescu devenind CEO. In schimb, NCH Capital si Gotz Kurt ies total din afacere.

In viitorul apropiat, sunt asteptate alte tranzactii importante, dupa modelul Imobiliare.ro, in conditiile in care portofoliul NCH Capital este extins si foarte variat.

“Venim dupa 6-7 ani de criza si in aceasta perioada ofertele care sa poata fi luate in considerare au fost putine. In ultimul an, situatia s-a schimbat dramatic si interesul in domeniu este in crestere sensibila.

Sunt cateva site-uri care au atins un grad de maturitate si au venituri care le fac atractive. De exemplu, Okazii.ro, care ramane singurul site de anunturi cu cumparatori calificati si care are un venit consistent. Sentimente.ro, dating serios, utilizatori verificati, de departe cel mai cunoscut site de profil din Romania. Cinemagia.ro, cea mai utilizata aplicatie din Romania. CrestinOrtodox.ro, probabil cel mai mare site ortodox din lume. Eva, Risco, Auto, TeamDeals, PieseAuto, IaBilet, VirtualCards sunt doar cateva dintre produsele extrem de interesante la care lucram”, a declarat directorul general al NCH Capital, Siminel Andrei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea