Financiar

#venituri pasive 2022 #venituri pasive #venituri

3 idei de venituri pasive pe care sa le incerci in 2022

In timp ce costurile vietii cresc de la an la an si obiectivele pe care le ai cresc o data cu trecerea timpului.

Imbunatatirea calitatii vietii si a confortului este o dorinta a fiecaruia, fie ca aceasta inseamna a-ti cumpara o casa noua, a-ti educa copii, a-ti achizitiona o masina nou sau pur si simplu a calatori sau a-ti renova casa.

In cazul in care timpul nu iti permite sa ai un al doilea loc de munca pentru a avea mai multi bani pentru ceea ce iti doresti, ai nevoie sa obtii venituri pasive din alte activitati.

Acestea inseamna venituri suplimentare pe care le poti obtine dintr-o sursa diferita decat din cea de la locul de munca.

Veniturile pasive nu inseamna ca acestea nu necesita munca din partea ta sau ca te vei imbogati rapid. Si acestea necesita munca si efort insa acestea iti genereaza venituri constante chiar daca tu nu esti mereu acolo.

Iata 3 idei de venituri pasive pe care sa le implementezi in anul 2022:

Inchirierea bunurilor imobiliare

Investitiile imobiliare au fost si sunt unele dintre cele mai populare venituri pasive.

Atunci cand auzi de investitiile imobiliare primul gand care iti vine este acela de a-ti cumpara un bun imobiliar precum o casa sau un spatiu comercial la un pret bun pentru a-l vinde cu un pret mai mare.

Dar acesta nu este singura metoda prin care poti genera venituri pasive din imobiliare ci si prin inchirierea proprietatii pe care vrei sa o achizitionezi din bugetul de care dispui sau dintr-un buget imprumutat printr-o colaborare cu un broker credite.

Aceasta metoda o poti folosi atat pentru inchirierea proprietatii tale in schimbul unei sume lunare sau inchirierea in regim hotelier.

Acum este foarte simplu sa faci asta pentru ca exista deja platforme care iti ofera suport in acest sens precum Booking sau Airbnb si tot ce trebuie sa faci este sa listezi acolo proprietatea ta.

Titluri de stat

Daca vrei sa faci investitii care sa iti genereze un profit mai mare decat depozitele bancare titlurile de stat sunt o alegere buna iar tranzactionarea acestora este neimpozabila in timp ce dobanzile bancare sunt impozitate.

Titlurile de stat sunt reprezinta un instrument pus la dispozitia populatiei prin care, persoanele imprumuta bani statului pentru o perioada determinata.

Statul se foloseste de aceste sume iar in schimb, ii plateste pe cei care au investit in ele printr-o dobanda.

Plasamentul banilor tai in titlurile de stat este sigur iar tu iti poti recupera oricand investitia vanzand pur si simplu titlurile pe bursa.

Investitia in actiuni la bursa

In cazul in care nu vrei sa ai propriul tau business dar crezi mult in afacerile mari, atunci poti face bani investind in companiile deja existente.

A-ti investi banii cumparand actiuni la bursa iti da dreptul de proprietate asupra acelei societati comerciale pe care o detine posesorul acelei actiuni, practic si se da o mica parte din afacerea respectiva. 

Altfel spus, devii co-proprietarul companiei in care investesti si ai dreptul la o parte din profitul sau dividendele afacerii in care ai investit.

Alegerea companiei in care vrei sa investesti este foarte importanta si este bine sa urmaresti acele afaceri care au inregistrat cresteri pentru a te asigura ca si valoarea investitiei tale creste.

Evident ca pentru a face cea mai buna alegere atunci cand vorbim de bursa de valori trebuie sa fii foarte bine informat, sa cunosti domeniul investitiilor si sa urmaresti companiile in care alegi sa investesti.  

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea