Financiar

#borbely #programul rabla #masini

100.000 de rable vor disparea de pe sosele in 2010

 

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely , a declarat, marti, ca pana in momentul de fata au fost epuizate 60.000 de vouchere prin programul Rabla si crede ca pe parcursul anului 2010 vor intra in acest program in jur de 100.000 de masini vechi .

"Programul Rabla a pornit cu avant in acest an. In momentul acesta avem deja epuizate 60.000 de vouchere, deja s-au predat la Remat peste 46.000, din care deja au venit oamenii sa cumpere masini noi. S-au predat in jur de 13.500 de vouchere si vestea cea buna pentru Dacia si pentru industria autohtona este ca circa 60% din masinile cumparate sau care vor fi cumparate sunt de productie autohtona, 3.758 de masini mai exact. Dupa parerea mea, vom avea probabil in jur de 100.000 de rable care vor disparea in acest an si vor beneficia de acest lucru si producatorii de masini, inclusiv Uzinele Dacia", a precizat Borbely marti, in timpul unei vizite la uzina Dacia .

Ministrul Mediului si Padurilor a vizitat sectia de montaj a Uzinei de la Mioveni, fiind insotit de staff-ul Dacia. Laszlo Borbely a mai spus in timpul vizitei ca oamenii trebuie sa inteleaga ca merita sa cumpere o masina noua, chiar daca ii costa cu trei-patru mii de euro mai mult

"In momentul de fata avem 110.000 de vouchere. Putem suplimenta in continuare. Sunt 1,8 miliarde de lei in total si deocamdata aceste 110.000 inseamna circa 420 de milioane de lei, deci mai avem de unde suplimenta. Intre timp, vom analiza pana la jumatatea anului si taxa pe poluare auto pentru anul viitor si acest , dar deocamdata anul acesta pot sa va spun sigur ca si Rabla si taxa pe poluare vor merge in aceleasi coordonate. Daca e de schimbat, avem o echipa comuna formata din reprezentanti ai ministerului, ai producatorilor auto, ai tuturor celor interesati, pentru a gasi cele mai bune solutii. Interesul nostru este sa aducem cat mai putine second-hand din Europa si oamenii sa inteleaga ca daca dau cu trei-patru mii de euro mai mult, merita sa cumpere aceste masini noi" a mai spus Laszlo Borbely.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea