Financiar

#utilaje de constructii #utilaje constructii

10 utilaje pe care sa le inchiriezi, pentru proiectul tau de constructie

Utilajele de constructii sunt o parte integranta a procesului de construire, care trebuie avute in vedere, atunci cand demarezi lucrari de constructie. Insa cumpararea masinarilor folosite pe terenul de constructie nu este numai costisitoare, dar si complet netrebuincioasa neprofesionistilor. O solutie la care majoritatea apeleaza este inchirierea utilajelor necesare. Ca sa stii ce sa faci cand te apuci de o constructie, iti prezentam un top al utilajelor necesare si utilitatea lor, pe un santier.

Autogrederul

Autogrederele sunt utilaje folosite cu preponderenta in domeniul constructiei de drumuri, insa, in acelasi timp, acestea pot fi folosite si pe santier, acolo unde este necesara pregatirea drumurilor de acces sau a terenului, in vederea construirii. Un autogreder Caterpillar este cel mai bun utilaj pentru rambleuri, eficientizarea procesului de pregatire a terenului de constructii, cu costuri cat mai mici. 

Buldoexcavatorul

Lucrarile de nivelare si compactare la nivelul solului, sapaturile sau incarcarea resturilor de pamant pot fi realizate cu usurinta cu ajutorul buldoexcavatoarelor. Aceste utilaje pot inlocui o gama ampla de utilaje, drept pentru care inchirierea lor poate reprezenta o solutie unica, pentru rezolvarea mai multor probleme.

Mini-incarcatoarele, pe roti sau pe senile

Mini-incarcatoarele sunt utilaje specifice lucrarilor de constructii, pe santiere de mici dimensiuni, acolo unde din considerente tehnologice nu poti lucra cu un utilaj de talie mare. Mini-incarcatoarele au rolul de a ajuta la incarcarea anumitor tipuri de materiale (nisip, pietris), in camioane de transport.

Incarcatoarele frontale telescopice

Incarcatoarele frontale telescopice au avantajul de a detine un brat extensibil, care te va ajuta sa realizezi lucrarile eficient si rapid, fara a fi nevoie de utilaje suplimentare, care sa asigure accesul pe terenul de constructie. Bratul este manipulat cu un lant, in acest fel realizandu-se ridicarea, coborarea, extinderea sau retragerea incarcatorului frontal.

Incarcatoarele frontale, de talie mare

Ca si in cazul incarcatoarelor cu brat extensibil, aceste utilaje te pot ajuta sa sapi si sa incarci materialul necesar cu putin efort, datorita cupei puternice si constitutiei robuste a utilajului.

Miniexcavatoarele

Miniexcavatoarele sunt variantele mai mici ale excavatoarelor. Acestea pot realiza exact aceleasi tipuri de lucrari de sapare, indepartare a straturilor vegetale sau demolari, insa la o scara mai mica. Confortul utilizarii este dat de multitudinea de noutati tehnologice cu care sunt dotate aceste sisteme, lucru care le face usor de operat, in orice context.

Excavatoarele

Pentru lucrari complexe de sapare, demolare sau extragere a unor anumite straturi de pamant sau pietris este folosit excavatorul. Acest utilaj robust iti ofera tot ceea ce ai nevoie din partea unui utilaj de santier. Cupa robusta iti ofera putere, iar utilajul, in sine, stabilitatea necesara realizarii lucrarilor.

Excavatoarele hidraulice

Daca ai nevoie sa realizezi anumite lucrari de demolare, atunci ar trebui sa stii ca excavatoarele hidraulice sunt exact utilajul de care ai nevoie. Bratul este prevazut si cu functii de incarcare, astfel incat acest utilaj va fi o solutie potrivita pentru realizarea lucrarilor de santier de care ai nevoie.

Compactoarele pe pneuri

Compactoarele sunt utilaje deosebit de importante in lucrarile de santier, mai ales acolo unde este necesara stabilitatea terenului. Aceste tipuri de compactoare pot fi folosite atat pentru lucrari de constructii uzuale, cat si in lucrari de santier pentru drumuri.

Compactoare de sol, vibratoare

Tot pentru lucrari la nivelul terenului, acolo unde este necesara si o vibrare a structurii, poti folosi compactoarele de sol vibratoare. Acestea sunt dotate cu o capsula, prevazuta cu elemente menite sa imprime solului forta necesara pentru compactare si vibrare.

Fiecare dintre aceste utilaje de santier iti ofera posibilitatea de a realiza lucrarile dorite, intr-un timp rezonabil, iar posibilitatea de a inchiria aceste utilaje te scuteste si de costurile mari pe care le-ar presupune cumpararea. Daca decizi ca este momentul sa incepi constructia, atunci ia in calcul aceste utilaje de santier si realizeaza lucrarile dorite, in deplina siguranta si confort, cu ajutorul unor operatori, desigur.

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea