Social

#schengen #aderare #romania #finlanda

Finlanda nu vrea Romania si Bulgaria in spatiul Schengen

Finlanda se alatura tarilor care se impotrivesc aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen .

"Aceasta pozitie oficiala a fost decisa saptamana trecuta de Comitetul pentru afaceri europene", a precizat pentru AFP Mikko Norros, purtator de cuvant al premierului Finlandei.

Decizia a fost anuntata, joi, in timpul vizitei pe care ministrul francez pentru afaceri europene Laurent Wauquiez a efectuat-o la Helsinki .

Intr-o conferinta de presa comuna cu ministrul finlandez al afacerilor europene si imigratiei, Astrid Thors, Wauquiez a subliniat amenintarile la adresa securitatii Europei ce ar plana in urma aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.

La randul sau, Thors a declarat ca ambele state au facut progrese , dar ca ele trebuie inca "sa ia masuri concrete pentru a intari lupta impotriva criminalitatii si coruptiei".

In aceeasi zi, Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne, a reiterat pozitia comuna franco-germana, care califica drept “prematura” aderarea Romaniei si Bulgariei in luna martie, la spatiul Schengen.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea