Editorial

# povesti de viata #editorial #relatii #viata #dragoste

“Am incercat sa fie bine pentru toata lumea, facandu-mi mie rau...”

Nu cred ca exista persoana care sa nu fi pus fericirea altcuiva inaintea propriei fericiri. Aceste cazuri sunt frecvente, dar, de cele mai multe ori, si distructive. Adesea, intr-o relatie, unul dintre parteneri va oferi mai mult decat celalalt considerand fericirea persoanei iubite mai presus de orice.

 

Dar ce faci cand partenerul tau este fericit, iar tu, nu? Ce faci cand nu te mai poti hrani cu fericirea lui, cand zambetul sau nu iti mai este de ajuns pentru ca te-a facut sa suferi de atatea ori, in aceste cazuri ce faci? Multora le este frica sa plece, din cauza fricii de a o lua de la zero cu un nou partener si prefera sa se complaca in situatia trista in care s-au pus singuri.

Cazurile de violenta domestica sunt o problema veche pe meleagurile tarii noastre, dar toata lumea se comporta de parca asa ceva n-ar exista. Femeile sau barbatii abuzati prefera sa nu vorbeasca despre ce li se intampla si chiar sa ascunda cu orice pret drama prin care trec.

Atunci cand ne intalnim cu prietenii ori cu rudele ne intram in rol: pozam in cuplul fericit, in acel cuplu care apare de obicei in comediile romantice. Totul este perfect, noi ne iubim si nimic nu ne poate atinge. Ne sustinem atat de bine masca incat ne lasam prinsi in frenezia minciunilor si incepem sa le credem si noi, dar uitam ce ne asteapta cand ajungem acasa.

Daca la masa in familie totul a decurs perfect, tinzi sa uiti calvarul pe care il traiesti cand ramaneti doar voi doi. Uiti toate vanataile ascunse sub manecile lungi, uiti cearcanele mascate cu fond de ten si - cel mai grav - incerci sa uiti de cicatricele emotionale pe care le ascunzi sub un zambet fortat.

Crezi ca un om care te iubeste isi poate alimenta fericirea cu nefericirea ta? Crezi ca un om care te iubeste ti-ar maltrata trupul si sufletul vreodata?

Un om care te iubeste ar pune, la randu-i, fericirea ta pe primul plan, acel om ar vrea sa fiti fericiti impreuna, nu pe rand, nu separat.

Ideea acestui articol este una simpla: daca persoana iubita te face nefericit, atunci ia masuri. Nu exista poate, nu exista daca. Un om nu se schimba ca asa vrei tu sau ca de asta ai tu nevoie!

Cel mai bun sfat pe care ti-l poate da cineva este: in primul rand, sa ai grija de tine! Daca tu esti bine, atunci poti avea grija si de altii, dar, in primul rand, poarta-ti tie de grija!

Miruna Moldoveanu, Redactor Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea