Cum alegi asigurarea

#completa plus #asigurarea locuintei #generali #despagubiri #polita asigurare

Ai grija de casa si de familia ta. Afla cum poti fi pe deplin protejat

Paza buna trece primejdia rea. Asta am invatat inca din copilarie si ne-am straduit sa aplicam zicala cat mai des in viata astfel incat sa fim feriti de necazuri. Daca ai sti ca e la indemana ta sa iti aperi locuinta si pe cei dragi de necazuri suntem convinsi ca nu ai pregeta nicio clipa sa o faci.

Incepem prin a-ti vorbi, statistic, despre cele mai frecvente riscuri la care este expusa o locuinta in Romania. Spre exemplu, probabil ca nu stiai pana acum ca zilnic pompierii din intreaga tara sunt solicitati sa stinga, in medie, 15 incendii iscate in locuinte. Si credem ca nici nu ti-ai imaginat ca la un interval mai mic de o ora are loc un furt din locuinte. Cand vine vorba despre avariile la instalatiile de apa care pot avea loc, ei bine, situatia este si mai dramatica. Nu exista nicio locuinta care sa nu fi fost afectata macar o data de o inundatie.

Suna destul de tragic, insa este realitatea pura. Poate ca sunt situatii care nu pot fi pur si simplu prevenite, insa tu ai la indemana un instrument extrem de important, menit sa iti faca mai usoara viata dupa un astfel de eveniment nedorit: o asigurare completa a locuintei. Hai sa reluam riscurile cele mai frecvente la care este expusa casa ta si sa vedem cum te protejeaza Completa Plus de la Generali:

Inundatiile cauzate de defectiuni ale instalatiei de apa

Anual, intr-o locuinta, se defecteaza in medie, cel putin o piesa la instalatia de apa, arata statisticile. Fie ca defectiunea are loc la tine in casa ori la vecinul de la etajul de deasupra, locuinta ta va fi afectata. Asta inseamna ca vei fi nevoit sa zugravesti din nou, sa schimbi parchetul si sa inlocuiesti covoarele distruse de apa. In cel mai fericit caz, pentru ca e posibil ca din cauza unei inundatii serioase sa fie afectata si instalatia electrica si sa fii nevoit sa o inlocuiesti cu totul. Toate acestea inseamna bani, multi bani pe care cu siguranta ca nu ii aveai prevazuti in buget.

Aici intervine asigurarea facultative a locuintei. Tu stabilesti inca de la inceput care este suma asigurata, in functie de modul in care iti evaluezi bunurile, iar Generali te despagubeste.

Si ii despagubeste si pe vecini daca locuintele lor au fost afectate in urma inundatiei provocate de defectiunea produsa la tine in casa, dar te despagubeste pe tine si in situatia in care ai fost “victima” inundatiei care a avut loc in vecini.

Furtul sau talhariile

Statisticile politiei arata ca furturile din locuinta ocupa primul loc in topul celor mai comise furturi din Romania. Cu asigurarea Completa Plus tu decizi cat valoreaza bunurile din casa ta. Iar daca hotii ti-au furat tableta, laptopul, hainele preferate sau alte lucruri importante, Generali te despagubeste astfel incat sa nu le simti atat de tare lipsa.

Completa Plus iti ofera despagubiri si in cazul in care talharii ti-au vandalizat casa, au provocat stricaciuni mobilierului sau usilor de acces, spre exemplu.

Incendiu, trasnet sau explozie

Iti spuneam ca ora de ora pompierii au parte de cel putin o interventie la o locuinta afectata de incendiu. Si fiindca este unul dintre riscurile cele mai mari, care te pot lasa fara un acoperis deasupra capului, Generali a inclus in asigurarea Completa Plus si acest risc, dublat de cele reprezentate de explozie si de trasnet. Sunt evenimente pe care nu poti sa le anticipezi ca sa intervi inainte sa provoace pagube, dar poti fi prevazator, astfel incat sa nu ramai cu nimic.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea