Cariera

#cv #angajare #job

Jumatate dintre CV-urile depuse sunt aruncate, deoarece nu corespund fisei postului

Recrutorii sustin ca doar jumatate dintre CV-urile primite de firmele care fac angajari sunt luate in serios. Motivul? Romanii aplica pentru orice post, indiferent de pregatirea lor.

Angajatorii sunt nevoiti sa arunce jumatate dintre CV-urile primite pentru orice post, deoarece acestea nu corespund cu pregatirea necesara.

“In speranta ca vor avea mai multe sanse de succes, tot mai multi dintre cei care isi cauta un job trimit CV-uri la intamplare. Astfel, primim CV-uri de sofer pentru posturile de dezvoltatori IT”, au explica specialistii in resurse umane , citati de Realitatea.net.

Din ce in ce mai putini romani care isi depun CV-ul sunt chemat la un interviu, deoarece pregatirea lor nu corespunde slujbei pentru care au aplicat.

Angajatorii sunt deranjati si de cei care aplica simultan pentru toate posturile vacante ale companiei. In anumite cazuri, un post este ocupat abia dupa patru sesiuni de recrutare, spun expertii in resurse umane .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea