Cariera

#loc de munca #calificare profesionala #curs #anofm

Afla care sunt cele mai cautate cursuri de recalificare

Cei mai multi romani care participa la cursurile de formare profesionala aleg specializarile de operator PC, lucrator in comert (vanzator), chelner si bucatar.

Cursurile de operator PC sunt cele mai cautate de romanii care vor sa se recalifice pentru a obtine un loc de munca, potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

In preferintele romanilor urmeaza cursurile de inspector resurse umane , cele de Comunicare in limba engleza sau programele de pregatire pentru confectioneri articole textile, lucratori in constructii, agenti paza si ordine, electricieni sau contabili, potrivit Realitatea.net.

Cursurile de recalificare profesionala nu sunt insa apreciate de toti somerii. Potrivit unui sondaj al site-ului de recrutare Jobsinro.ro, 8% dintre romani se indoiesc de calitatea cursurilor de recalificare profesionala sau profesori.

Un numar impresionant de 65% dintre repondenti au declarat ca nu gasesc programe de formare si recalificare potrivite.

In luna decembrie, ANOFM va organiza 105 programe de formare profesionala la nivel national. In urma acestora, se vor califica peste 2.200 de someri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea