Cariera

# convorbire telefonica #voce #interlocutor

Vrei sa faci o impresie buna intr-o convorbire telefonica! Iata cuvantul care te ajuta

Ai o convorbire telefonica importanta de facut si nu stii cum sa te faci cat mai placut? Vocea poate spune multe despre tine interlocutorului tau, asadar, daca vrei sa faci impresie buna in cadrul unei convorbiri telefonice, nu te gandi la discusuri elaborate. Un simplu salut este indeajuns.

Oamenii de stiinta au descoperit, in cadrul unui studiu recent, ca salutul poate face cea mai buna impresie in cadrul convorbirilor telefonice.

Astfel, doar cu un simplu "Salut" sau "Buna", interlocutorul tau isi poate da seama daca esti o persoana sincera.

In cadrul studiului, cativa participanti au fost pusi sa citeasca pe un ton neutru o convorbire telefonica. Dupa aceea, pe o alta banda, cercetatorii au separat doar cuvantul "Hello".

Alti participanti la studiu au ascultat aceste formule de salut si au fost rugati sa spuna care sunt trasaturile de caracter ale persoanelor in functie de vocea pe care o aud. Subiectii si-au dat imediat seama imediat ce fel de personalitate au persoanele pe care le-au ascultat. Ba, mai mult, parerile acestora chiar au coincis intre ele, potrivit descopera.ro.

Astfel, tonul vocii reprezinta prima impresie, iar participantii la studiu au declarat ca barbatii cu un ton ridicat prezinta mai mare incredere decat ceilalti, cu o tonalitate diferita, iar femeile cu o tonalitate inalta sunt dominatoare.

Sursa foto: news.softpedia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea