Cariera

#graphic designer de succes #graphic designer

Vrei sa devii un GRAPHIC DESIGNER de succes? Iata de ce anume ai nevoie

Daca faci graphic design, fie ca lucrezi intr-o agentie, fie ca esti pe postul de freelancer, vei fi mereu acaparat de clienti, iar fiecare client in parte vine cu un "dosar personal" de cerinte si conditii. De aceea, fiecare designer in parte are nevoie sa fie organizat, pentru a putea face fata tuturor cererilor si sa lucreze cat mai organizat, pentru a putea duce la bun sfarsit fiecare task in parte. Pe langa talentul cu care te-ai nascut si tehnicile de lucru dobandite pana acum, prin multa munca si dedicare, indiferent de mediul in care lucrezi, ai nevoie de cateva lucruri care sa iti faca munca mai usoara si sa te ajute sa devii un graphic designer de succes.

 

Iata care sunt lucrurile care nu trebuie sa ii lipseasca unui graphic designer, in tot demersul lui:

Instrumentele de lucru potrivite

Oricat de dedicat ai fi, nu ai cum sa iti faci treaba cat mai bine, daca nu ai la indemana toate instrumentele de care ai nevoie. Deoarece, pe parcurs, vei fi nevoit sa lucrezi in diverse programe de procesare foto, video si ilustratie, ai nevoie de un laptop performant, care sa le suporte pe toate. Daca lucrezi ca freelancer si iti place sa iti faci treaba atat de acasa, cat si din cele mai cozy locatii din oras, atunci iti trebuie o baterie de laptop de rezerva, pentru momentele in care nu ai posibilitatea sa il pui la incarcat, insa trebuie sa termini un task care nu suporta amanare. E important sa fii mereu bine pregatit pentru orice tip de situatie, mai ales daca nu ai un program foarte stabil, si iti porti mereu materialele dupa tine, in fiecare misiune. Pe site-ul https://www.acumulator-shop.ro/ gasesti mai multe tipuri de acumulatoare, pentru toate modele de laptop-uri.

Cunostinte in materie de arta si design

Daca, in principal, munca ta consta in a lucra la website-uri, landing page, afise sau orice altceva in Photoshop, asta nu inseamna ca poti sa fii rupt de realitatea artei. Este important ca un graphic designer, indiferet de mediul in care activeaza, sa aiba cunostinte legate de arta si design si sa cunoasca toate ramurile acestei meserii. Pe parcursul evolutei tale, vei avea de a face cu o multime de clienti si, automat, multe cerinte. Trebuie sa fii mereu pregatit sa argumentezi alegererile pe care le faci si sa te poti exprima in legatura cu fiecare ramura a acestui domeniu. Mai mult de atat, informarea te va ajuta, pe viitor, sa faci cunostinta cu cat mai multe tehnici pe care le poti aplica in proiectele tale viitoare.

Ordine si o buna organizare

Desi isi au locul ultimele in lista, aceste doua ,, instrumente,, sunt extrem de benefice si joaca un rol foarte important in evolutia ta ca designer graphic. Sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont, pentru a fi o persoana cat mai organizata, atunci cand vine vorba despre proiectele tale. Pentru fiecare client in parte, exista un proiect, deci un fisier in care trebuie sa le ai pe toate. E foarte important ca fiecare cleint sa beneficieze de un fisier, in care sa se afle toate materialele destinate lui, pe categorii. In felul acesta, atunci cad vei cauta ceva aume, nu iti va fi greu sa cauti dupa ordinea alfabetica sau in functie de cum ai aranjat tu lucrurile.

Nu exista un secret al succesului in aceasta meserie, insa daca vei tine cont de lucrurile de mai sus si daca vei fi deschis catre invatare si inbunatatire a modului de lucru, cu siguranta vei avea numai de castigat. Cele de mai sus sunt doar cateva metode care contribuie la o evolutie de succes, insa cheia este perseverenta si o buna colaborare cu clientul.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea