Cariera

#admitere Universitatea din Bucuresti #candidati facultate #admitere facultate

Viitorii studenti, interesati de limbile straine. Facultatea cu 80 de candidati pe loc

Peste 22.000 de candidati si-au depus dosarele, in sesiunea iulie 2015, pentru admiterea la facultatile Universitatii din Bucuresti, cu o medie de cinci candidati pe locurile de la buget. Universitatea din Bucuresti atrage anul acesta cu 15% mai multi candidati decât anul trecut, potrivit zf.ro.


Cele mai cautate specializari sunt: Limbi Moderne Aplicate - 80,6 candidati/loc, Publicitate - 13,05 candidati/loc, Geografia turismului - 11,23 candidati/loc, Hidrologie si Meteorologie -10,84 candidati/loc, Planificare teritoriala - 10,54 candidati/loc. La polul opus este Filosofia cu un candidat pe loc.

In ceea ce priveste situatia pe facultati, situatia este urmatoarea: Facultatea de Administratie si Afaceri - 4,81 candidati/loc, cea mai cautata specializare - Administrarea afacerilor (7,49 candidati/loc), Facultatea de Biologie: 5,9 candidati/loc, Facultatea de Chimie - 3 candidati/loc., Facultatea de Drept - 4,94 candidati/loc, Facultatea de Fizica - 1,53 candidati/loc, Facultatea de Filosofie - 1 candidat/loc, Facultatea de Geologie si Geofizica - 1,48 candidati/loc.

 La Facultatea de Geografie sunt in medie 8,65 candidati/loc, cele mai cautate specializari fiind Geografia turismului (11,23 candidati/loc), Hidrologie si Meteorologie (10,84 candidati/loc), Planificare teritoriala (10,54 candidati/loc), Cartografie (9,3 candidati/loc) si Geografie (9,19 candidati/loc).

Facultatea de Istorie are inscrisi 2,34 candidati/loc, cea mai cautata specializare aici fiind Relatii Internationale si Studii Europene (4,2 candidati/loc).

La Facultatea de Jurnalism si stiintele Comunicarii (8,12 candidati/loc), cea mai cautata specializare este Publicitate (13,05 candidati/loc), iar la Facultatea de Litere (2,29 candidati/loc), Comunicare si Relatii Publice - 4,68 candidati/loc.

La Facultatea de Limbi si Literaturi Straine sunt 9,11 candidati/loc, la Facultatea de Matematica si Informatica - 6,21 candidati/loc, la Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei - 3,63 candidati/loc, la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala - 4,57 candidati/loc (cea mai cautata specializare: Resurse umane - 9,49 candidati/loc), iar la Facultatea de stiinte Politice - 3,98 candidati/loc (cea mai cautata specializare: Studii de securitate - 6,08 candidati/loc).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare