Cariera

#angajati #lucreaza de acasa #angajati in lume # angajati in romania

Unul din cinci angajati din intreaga lume lucreaza de acasa

Unul din cinci angajati din intreaga lume lucreaza de acasa , arata un studiu realizat de Ipsos/Reuters, care precizeaza ca 10% din angajatii din intreaga lume fac acest lucru zilnic.

In India, lucrul de acasa se numeste "telecommuting" si este practicat de mai mult de jumatate din angajati. India este urmata de Indonezia, Mexic, Argentina, Africa de Sud si Turcia.

Pe de alta parte, angajatii din Ungaria, Germania, Suedia, Franta, Italia si Canada, nu sunt atrasi de lucrul de acasa. In statele enumerate mai sus, mai putin de 10% din angajati lucreaza de acasa.

Printre avantajele lucratului de acasa se numara un nivel mai redus de stres, datorat unui echilibru intre munca si viata personala. In plus, angajatii economisesc bani pe care i-ar fi platit pentru transportul pana la serviciu.

Termenul de "telecommuting" se refera la angajatii care lucreaza izolati din biroul lor, comunicand prin e-mail, telefon sau mesageriile online, zilnic sau ocazional.

Autorii studiului mai noteaza ca acesta este un trend in crestere, din moment ce 34% dintre angajatii care lucreaza prin intermediul e-mailului, telefonului sau a mesageriei online spun ca ar fi dispusi sa lucreze de acasa intr-un program cu norma plina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea