Cariera

#angajat #somaj #functionar

Un functionar din cinci, trimis in somaj

Functionarii din toata tara stau cu teama in san ca ar putea ajunge someri. Dupa ce ieri presedintele Basescu a declarat intr-un interviu ca din sistemul de stat ar trebui sa dispara cateva zeci de mii de posturi, lucratorii din institutiile bugetare asteapta momentul cand vor fi pusi pe liber.

Restructurarea institutiilor de stat este tergiversata – asta spunea ieri presedintele Basescu, in conditiile in care premierul Boc a promis la inceputul acestui an ca va reduce costurile de la bugetul de stat. In primele luni ale anului primul ministru spunea ca agentiile guvernamentale vor fi comasate, desfiintate sau reorganizate, astfel incat cateva zeci de mii de angajati “inutili” vor ingrosa numarul somerilor.

Potrivit Evenimentul Zilei, numarul personalului bugetar a crescut galopant in ultimii ani, ajungand la 1,4 milioane de salariati, cheltuielile aferente acestei cresteri dublandu-se in perioada 2005-2008. In plus, doar aproximativ 2.350 de angajati din sistemul public au fost disponibilizati in ultimele luni, aproximativ o zecime din cat era prognozat.

In urma cu doua zile Emil Boc promitea ca pana la 14 august va avea pregatit un proiect de lege pentru reorganizarea agentiilor guvernamentale. Si Mihai Tanasescu , reprezentantul Romaniei la FMI, a spus recent ca “singura solutie” pentru o crestere substantiala a veniturilor este o reforma a sectorului public, adaugand ca in Romania sunt prea multe institutii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea