Cariera

#evenimente #transmisiuni online

Transmisiunile online de la evenimente, intr-o continua crestere

In ultima perioada, industria de evenimente transmise live este intr-o continua crestere. Am stat de vorba cu Ciprian Pop, CEO la ANVERGURA, o companie romaneasca care se ocupa de transmisiuni online de la evenimente. Am incercat sa aflam care sunt provocarile intr-un astfel de business, care sunt perspectivele, si de ce aleg firmele romanesti sa isi transmita live evenimentele.

Cum a evoluat in ultima perioada piata transmisiunilor in direct?

Facebook LIVE a avut un cuvant greu de spus in evolutia transmisiunilor online. Daca pana acum transmisiunile online se faceau pe site-ul clientului sau Youtube, Facebook face ca feed-ul video sa ajunga mult mai repede la cei interesati, la fanii paginii sau la potentialii clienti. Daca acum 3 ani realizam aproximativ 3-4 evenimente intr-o saptamana, acum am ajuns sa transmitem chiar si 15 evenimente saptamanal. In weekend ajungem sa transmitem si 5 evenimente simultan.

Ce fel de evenimente se transmit in direct?

Clientii nostri sunt foarte variati: de la companii farmaceutice sau asociatii sportive, pana la persoane fizice care doresc sa transmita live un eveniment din viata personala sau a familiei. Transmitem in direct orice eveniment este relevant pentru o companie: lansarea unui produs nou, traning-ul unor angajati la distanta, prezentarea unor servicii noi, seminarii sau conferinte. Avem infrastructura necesara pentru a transmite live si evenimente sportive, dar in acest domeniu, piata este acoperita de catre cei care transmit aceste evenimente pe TV. Organizatorii de evenimente sportive sunt momentan interesati mai mult de TV decat de online. Insa, in principal transmitem conferinte, simpozioane sau lansari de produs.

Care sunt provocarile intr-un business care se ocupa cu transmisiunile in direct?

Transmisia unui eveniment in direct, are o doza mare de stres, pe care ne-o asumam de fiecare data. Stim sa lucram sub aceasta presiune si avem capacitatea de a lua decizii rapide in situatii critice. S-a intamplat de mai multe ori ca inainte de a intra in direct, semnalul de internet sa dispara. A trebuit sa gasim solutii rapide pentru ca productia live sa nu sufere modificari. Avem si solutii pentru a transmite pe o banda dedicata semnalul in online, insa marea majoritate a clientilor aleg varianta de a transmite cu internetul din locatie.

Cum va arata viitorul in ceea ce priveste transmisiunile in direct de la evenimente?

Probabil va exista o mai mare interactivitate intre cei care sunt in sala in care se desfasoara evenimentul si cei care urmaresc evenimentul din confortul fotoliului de acasa. O interactiune intre cele doua parti cred ca va aduce un plus valoare transmisiunilor in direct.

Ce avantaje are o firma care doreste sa transmita in direct evenimentele sale?

Transmisiunile in direct, mai ales pe Facebook, ofera o mai mare expunere in fata viitorilor clienti sau chiar a clientilor actuali. Contentul video generat va fi disponibil online chiar si dupa eveniment, astfel incat clientii vor putea sa vada oricand evenimentul. In plus, evenimentul organizat poate fi urmarit de oricine din orice colt al globului, fara ca sa fie necesara deplasarea la fata locului.

Ce oferta ANVERGURA in plus fata de alte firme care realizeaza transmisiuni live?

Pe langa infrastructura de a transmite live, putem oferi si o platforma de pay-per-view, in mod special pentru firmele care au diferite evenimente la care se plateste bilet la intrare. Avem astfel de solicitari pentru conferinte motivationale sau concerte. Implementarea unui astfel de sistem este extrem de simpla, iar cererea pentru astfel de evenimente pay-per-view este in crestere. In plus, suntem specializati si pe sonorizarea de evenimente, astfel incat putem oferi un pachet atractiv pentru clientii nostri.

Care sunt planurile de viitor in ce priveste ANVERGURA?

Facem constant investitii in echipamente si in personalul tehnic. Pentru 2017 ne-am propus inceperea constructiei unui OB VAN, cat si extinderea studioului tv actual pe care il detinem.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea