Cariera

#firma contabilitate #contabilitate

Totul despre alegerea firmei de contabilitate potrivita

Cei care detin o afacere cunosc, mai mult sau mai putin, importanta pe care o au serviciile de contabilitate. Chiar daca este vorba despre o activitate restransa sau una de proportii, organizarea unui departament financiar – contabil este necesara pentru bunul mers al acesteia.

Expertii contabuc.ro ies in intampinarea celor ce doresc sa afle mai multe lucruri cu privire la acest aspect oferind o serie de sfaturi si detalii care ar putea sa ii ajute sa ia cele mai bune decizii, esentiale de altfel pentru reusita respectivei afaceri.

Un lucru este cert si anume faptul ca angajarea unei persoane care are atat pregatirea, cat si experienta necesara in domeniu, reprezinta un plus de care nu ar trebui sa se lipseasca nici o companie, indiferent de stadiul de dezvoltare. Pentru ca profesia de contabil s-a dezvoltat enorm, capatand diferite valente. Asta inseamna ca un contabil bun este cel care poate sa ofere servicii de calitate nu doar in ceea ce priveste competentele ce il vizeaza, ci si din diverse domenii, precum resursele umane sau cel juridic.

Unii dintre cei care propun servicii de contabilitate pentru companiile ce activeaza pe piata din tara reusesc sa indeplineasca anumite standarde, lucru datorat practicii si activitatilor constante desfasurate in acest sector. Exista firme de contabilitate experte, precum este contabuc.ro, dar si profesionisti contabili care activeaza independent pe piata.

Intrebarea fireasca pe care probabil si-o adreseaza marea majoritate atunci cand trebuie sa ia aceasta decizie este legata de care este cea mai potrivita alegere avand in vedere paleta larga de optiuni.

Ce valori, provocari si obiective impune profesia contabila? Cei care doresc sa gaseasca o firma de contabilitate din Bucuresti care sa le ofere cele mai bune rezultate si organizare deplina in afacere, trebuie sa cunosca valorile, obiectivele si provocarile pe care le ridica profesia de contabil.

Aceasta este definita si judecata de catre aptitudinile, cunostintele, etica, precum si atitudinea celor ce se implica in acest domeniu. Parcurgerea unor etape prestabilite este obligatorie in cazul celor care planuiesc sa dezvolte o cariera in acest sector. Astfel, inainte de a incepe orice colaborare cu o societate de acest fel, este bine ca fiecare sa se convinga de faptul ca alegerea facuta este cea mai potrivita.

Iata care sunt cele trei valori principale pe care trebuie sa le aiba un contabil expert: etica profesionala, educatie si principiul calitatii. Nu oricine poate presta acest tip de servicii, ci doar cei care au o gandire minutioasa, sunt capabili sa faca planificari corespunzatoare si sa depuna o munca intensa, in functie de cat de solicitati sunt la locul de munca.

Toate deprinderile teoretice si practice trebuie sa fie dezvoltate chiar de la inceput pentru ca rezultatele oferite pe parcurs sa fie din ce in ce mai satisfacatoare. De asemenea, obligatoriu este ca cel ce are o cariera in domeniu sa depuna o munca permanenta de cercetare, sa se informeze mereu in legatura cu toate modificarile legislative, de altfel tot mai multe la numar intr-un context economic de actualitate.

Care sunt aspectele privitoare la pret pe care trebuie sa le cunoasca cei care doresc sa beneficieze de serviciile de contablitate oferite de o firma de specialitate? O intrebare pe care este interesat sa o adreseze cel care doreste angajarea unui expert contabil face referire la pretul aferent serviciilor de care acesta va beneficia. Si cei angajati doresc de altfel sa stii care este suma propusa de angajator. In general, un raspuns exact de la inceput nu este atat de simplu de obtinut, in conditiile in care inca nu a fost realizata o evaluare in prealabil a complexitatii activitatii de desfasurat sau a volumului acesteia.

Expertii contabuc.ro recomanda acordarea unei atentii sporite atunci cand vine vorba despre angajarea unei firme contabile sau a unui contabil independent, pentru a nu avea parte de surprize ulterioare neasteptate. De ce? Ei bine, exista societati care presteaza servici de contabilitate ghidandu-se dupa principii mai putin atragatoare.

Spre exemplu, oricand poti da peste o firma de contabilitate din Bucuresti care sa aplice urmatoare strategie: preturi accesibile initial si onorarii mai mari pe parcurs, chiar daca activitatea nu creste semnificativ. De asemenea, sunt firme ce stabilesc tarife exagerat de piperate, acesta fiind un alt exemplu de societate nepotrivită nevoilor unei afaceri ce urmareste dezvoltarea.

Toate acestea sunt aspecte deosebit de importante, de care este recomandat sa se tina cont, avand in vedere faptul ca vorbim despre un sector destul de sensibil. Astfel, cei care doresc sa se bucure de un randament optim si servicii de contabilitate profesionale, pot accesa pagina contabuc.ro pentru a afla ce trebuie sa faca in acest sens.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea