Cariera

#cariera #angajatori #angajati

Topul celor mai fericiti angajati din lume. Iata cate ore lucreaza si ce salarii au

Daca romanii lucreaza 40 de ore pe saptamana si au un salariu mediu de 350 de euro, altii o duc insa mult mai bine.

Olandezii lucreaza 29 de ore pe saptamana si au un venit mediu de 47.000 de dolari pe an. De asemenea, mamele lucreaza doar patru zile pe saptamana, dupa ce autoritatile olandeze s-au angajat sa le ofere cetatenilor lor mult mai mult timp pentru familie.

Pe locul al doilea in topul celor mai fericiti angajati din lume se regasesc danezii, care lucreaza 30 de ore pe saptamana si au un salariu mediu de 46.000 de dolari pe an.

Angajatii danezi au, de asemenea, dreptul la cinci saptamani de concediu platite in fiecare an.

Norvegienii se pozitioneaza pe locul al treilea in acest top, cu 33 de ore lucrate pe saptamana si un salariu mediu de 44.000 de dolari pe an. In Norvegia, mamele primesc salariul integral in primele 43 de saptamani de la nastere.

In topul celor mai fericiti angajati se mai regasesc irlandezii, cu 34 de ore lucrate pe saptamani si salariu mediu de 51.000 de dolari pe ani, elvetienii, cu 35 de ore lucrate si un salariu de 50.000 de euro, sau belgienii, 35 de ore lucrate pe saptamana si 44.000 de dolari pe an.

Sursa foto: www.evz.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea