Cariera

#sefi #angajat #parinti #influenta #colegi #evolutie

Tipuri de persoane care iti pot afecta negativ cariera

Anturajul reprezinta unul dintre factorii care pot influenta in mod decisiv cariera. Potrivit specialistilor in resurse umane, in jurul angajatilor exista oameni care ii impiedica, voluntar sau nu, sa faca pasi importanti in viata profesionala.

Pe lista persoanelor pot avea o influenta negativa se afla parintii. Desi copiii lor au crescut si s-au angajat, ei continua sa faca presiuni asupra acestora, intarziind in acest fel luarea deciziilor corecte in ceea ce priveste cariera.

Colegii sau sefii blazati sunt de asemenea un obstacol in viata profesionala. Ei ii conving pe cei din jur ca avansarea in cariera este inutila. Sunt cazuri in care acestia fac tot ce le sta in putinta pentru a impiedica evolutia pe scara ierarhica a celorlalti.

O alta categorie de persoane periculoase este reprezentata de colegii dinamici, care in mod constant vin cu proiecte noi. Ei coopteaza de obicei si restul colegilor, pentru ca mai apoi sa abandoneze proiectul. In acest fel, ii distrag pe ceilalti de la principalele teluri pe care si le-au propus in plan profesional.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea