Cariera

#someri #tineri someri #someri europa

Tinerii someri, bomba cu ceas in Europa

ONU avertizeaza ca somajul in randul tinerilor este o bomba cu ceas, iar tarile din sudul Europei s-ar putea confrunta cu noi tensiuni sociale.

Organizatia Internationala a Muncii (ILO) din cadrul ONU apreciaza ca in urmatoarele luni somajul la nivel global va creste, in special in randul tinerilor.

"Este posibil ca situatia economica sa se inrautateasca in acest an si abia in 2013 sa asistam la o redresare. In acest caz, consideram ca numarul total al somerilor va creste de la 200 de milioane la 204 de milioane in 2012 si la 2009 milioane in 2013", a declarat Guy Ryder, director general adjunct al ILO..

In prezent, la nivel mondial exista 27 de milioane de someri mai mult decat inainte de declansarea crizei financiare si economice. Cifra se refera insa doar la cei care sunt in statisticile oficiale si primesc somaj. Daca sunt luati in calcul si cei care nu mai figureaza in statistici, se inregistreaza un plus de 56 de milioane de someri fata de 2008.

Perspectivele sunt pesimiste in special pentru tineri, rata somajului ajungand la 12,7% la nivel global. In Grecia si Spania, jumatate din cei cu varste sub 25 de ani nu vor avea un loc de munca.

"Aceasta este o bomba cu ceas, cu un mare potential distructiv, care va duce la tensiuni sociale", a avertizat Ryder.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea