Cariera

#facilitati angajati #angajati

Ti-ai deschis o firma? Afla ce facilitati le oferi angajatilor la sediu

Tot mai incurajat si sustinut de autoritatile din Romania, dar si de cele europene, antreprenoriatul devine mai popular pe zi ce trece. Foarte multi tineri si nu numai aleg afacerile in detrimentul unui job obisnuit, insa nu toti sunt pregatiti cu adevarat pentru acest pas si pentru a avea in subordine alti oameni. Nicio afacere nu poate reusi fara angajati care sa fie impliniti cu statutul lor si incantati de ceea ce li se ofera la sediul companiei.

Astfel, devine imperios necesar sa iti protejezi angajatii si sa le oferi mai mult decat pachetul de beneficii de baza, care poate sa includa salariu, bonuri de masa si asigurare de sanatate. Aceste beneficii sunt primite de salariati o data pe luna, insa ei trebuie sa se bucure de conditii bune de lucru in fiecare zi. Cum ii poti face sa se simta mai bine la sediul firmei tale?

Cafea, ceai si apa la discretie

Tot mai multe companii aleg sa ofere salariatilor posibilitatea de a consuma cafea si ceai la birou, fara a fi nevoie sa cumpere astfel de produse. Dozatoarele de cafea si cutiile cu pliculete de ceai impanzesc tot mai multe bucatarii de la sediile firmelor, iar aceasta idee este una foarte buna si pentru compania ta. Chiar daca nu ar costa neaparat foarte mult, salariatii vor aprecia faptul ca au acces gratuit la aceste beneficii si vor fi incantati sa savureze o cafea oferita de companie, in pauza.

Totodata, apa este un element esential pentru o buna functionare a organismului uman si, implicit, pentru un randament bun la locul de munca. Pe lafantana.ro poti gasi aparate foarte eficiente de purificare a apei, care pot genera atat apa calda, rece, dar si apa carbogazoasa. Costurile nu sunt deloc mari pentru aceste beneficii, iar salariatii vor aprecia efortul tau de a le asigura un mediu placut si acces la bauturi gratuite.

Conexiune wireless la internet

Angajatii foarte multor firme folosesc laptopuri, iar in lipsa unei conexiuni wireless, mobilitatea asigurata este una destul de redusa. Conectivitatea la internet este dependenta de accesul la cablu, ceea ce ii determina pe angajati sa nu poata sa isi schimbe locul de la birou sau sa isi ia laptopul intr-o alta sala decat cea in care isi deruleaza activitatea.

In schimb, prin intermediul unei conexiuni wireless, angajatii vor avea mult mai multa libertate de miscare si vor putea schimba, din cand in cand, locul in care lucreaza, ceea ce este foarte important pentru cei care au un job de birou. Asigura-te, insa, ca folosesti aparatura de calitate si ca furnizorul de servicii de internet asigura o viteza ridicata a conexiunii, in asa fel incat lipsa cablurilor sa nu conduca la dificultati in desfasurarea activitatilor cotidiene.

Sala de relaxare

Pe parcursul unei zile de munca, angajatii pot acumula destul de multa tensiune. Discutiile incinse pe e-mail sau chat, neintelegerile cu clientii ori furnizorii, sau pur si simplu oboseala de la un volum prea mare de munca sunt factori care pot conduce la o senzatie de oboseala ori sufocare. Necesara, in acest caz, este o sala in care angajatii sa se poata retrage in liniste si sa ia un moment de respiro fara sa fie deranjati de altcineva. Sala poate sa contina o canapea, carti, reviste si chiar si fotolii comode. Amenajarea unei astfel de incaperi nu presupune costuri foarte mari, astfel ca iti este la indemana daca doresti sa iti surprinzi placut angajatii.

Chiar daca oferi un pachet salarial atractiv angajatilor tai, acest element nu este suficient pentru ca ei sa fie fericiti la locul de munca. Trebuie sa te asiguri si ca facilitatile oferite la sediu sunt cu adevarat benefice si au utilitate practica. Ofera-le acces la ceai, cafea si apa, dar si o conexiune wireless, pentru a le incuraja mobilitatea, precum si o sala de relaxare in care acestia sa poata lua o pauza din cand in cand.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea