Cariera

#absenteism loc de munca #minciuni angajati #zi libera angajati #scuze angajati

STUDIU Zi libera de la serviciu? Cea mai credibila scuza pentru sefi

Durerile de cap, cele de spate, accidentele minore sau interventiile chirurgicale nu sunt luate in serios de catre sefi cand vine vorba despre absenteismul de la locul de munca al anagajatilor, tinand cont ca doar 37% dintre ei considera aceste scuze suficient de importante pentru a lipsi de la munca! Un studiu aparut in publicatia “The Telegraph” arata care este motivatia care ii indupleca pe superiori cand angajatii cer o zi libera!

In cadrul studiului au fost analizate parerile a 1.000 de directori de companii cu privire la concediile medicale luate de angajati. Rezultatele arata ca raceala este scuza cea mai buna in raport cu credibilitatea pe care o acorda sefii.
Aceasta a fost votata de 41% dintre participantii la cercetare.

De partea cealalta, analiza facuta asupra angajatilor, arata ca 7% dintre acestia isi mint sefii atunci când invoca durerile, numai pentru a obtine o zi libera. Totusi, cele mai frecvente minciuni sunt cele legate de stres, depresie si anxietate, afectiuni folosite ca pretext de peste 40% dintre angajati

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea