Cariera

#curriculum vitae #angajare #loc de munca #job #interviu #angajator #angajat

Structura unui CV impecabil

Daca nu stii pentru ce model de CV sa optezi, renunta la formate predefinite si alcatuieste singur structura CV-ului tau. Organizeaza-ti informatia folosindu-te doar de cateva notiuni simple.


Eficienta - acesta ar trebui sa fie cuvantul cheie pentru CV-ul tau. Pentru ca angajatorul nu are timp sa citeasca romane intregi despre viata ta, o structura simpla a CV-ului il va ajuta sa treaca repede prin toata informatia prezentata si in acelasi timp, iti va da o sansa in plus pentru a te remarca.

 

Daca primele rubrici ale CV-ului sunt destul de usor de completat, respectiv datele personale si educatia, problemele intervin atunci cand trebuie sa mentionezi experienta profesionala.

Pentru a oferi o structura clara acestei parti, dar si posibilitatea de a-ti scoate in evidenta calitatile si realizarile tale, imparte informatia in 3: mai intai denumirea jobului, apoi explicarea acestuia si nu in ultimul rand exemplificarea celor enuntate.

Iata si un exemplu:

 

1 Experienta: ianuarie 2009 – prezent: administrator baze de date

 

2 Explicarea responsabilitatilor pe care le-ai avut in cadrul acestui job

 

  • Participare in proiectele de transfer produse noi in cadrul firmei
  • Instalari si actualizari ulterioare (versiuni, plan de implementare , testare, implementare)
  • Proiecteaza, configureaza si monitorizeaza securitatea sistemului

 

3 Enumerarea realizarilor tale in cadrul acestui job

 

  • Rol principal in proiectul de tiparire etichete pe imprimante Zebra in cadrul sistemului ERP din cadrul firmei(Utilizare limbaj programare ZPL - imprimante Zebra)

 

Aceasta structura poate fi foloita si in cazul in care CV-ul tau se concentreaza pe educatie si cursurile relevante dn timpul scolii; in acelasi mod, poti enunta denumirea institutiei absolvite, cursurile relevante si realizarile tale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea