Cariera

#zona euro #inflatie #somaj #rata anuala a inflatiei #tari zona euro

Somajul a atins cote maxime in zona euro

Numarul somerilor a atins un nou record in cele 17 tari ale zonei euro, in septembrie, in timp ce rata anuala a inflatiei a ramas neschimbata.

Datele referitoare la somaj arata ca in septembrie rata a suferit cea mai mare crestere din ultimii doi ani. 16,2 milioane de someri in septembrie, cumulat pentru toate cele 17 tari ale zonei euro, reprezinta maximul inregistrat vreodata. Inregistrarile statistice pentru euro au inceput insa in 1998.

Statisticile oficiale europene arata ca de consum a crescut cu 3 procente in luna octombrie, fata de perioada similara a anului trecut, fiind neschimbat fata de luna septembrie si considerabil peste tinta de inflatie a BCE care se situeaza sub 2 procente.

Cifrele vin sa puna la indoiala declaratiile optimiste referitoare la cresterea economica din zona euro, la cateva zile dupa ce guvernele zonei au ajuns la un acord cu privire la modalitatea de rezolvare a crizei politice si economice din Grecia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea