Cariera

# productivitate munca #productivitate

Solutii inteligente pentru cresterea productivitatii muncii

Avansul tehnologiei, asteptarile clientilor, globalizarea si digitalizarea au determinat aparitia nevoii de crestere a productivitatii companiilor. In ziua de azi, antreprenorii se confrunta cu o competitie acerba, alcatuita atat din organizatii nationale, cat si globale. Din fericire, exista mai multe instrumente care te pot ajuta sa iti accelerezi procesul de vanzare a produselor sau a serviciilor, sa optimizezi gestionarea proiectelor si sa impulsionezi finalizarea task-urilor. Descopera tool-urile care te pot ajuta!

Sales Force Automation (SFA)

Sales Force Automation (SFA) se concentreaza asupra procesului de vanzare a produselor sa a serviciilor catre clientii existenti, dar si pe gestionarea clientilor potentiali, cu scopul de a optimiza conversiile. O solutie de business tip SFA initiaza, automatizeaza si optimizeaza interfata dintre reprezentantii de vanzari si clientii existenti. De asemenea, se ocupa cu managementul pipeline-ului vanzarilor, gestioneaza contactele si al lead-urile. Nu doar atat, dar poate prelua comenzi si realizeaza evaluari de performata.

Un tool tip SFA puternic si folosit inteligent poate contribui foarte mult la cresterea cross-selling-ului (vanzarea de produse sau servicii conexe) si a upselling-ului (vanzarea de produse sau servicii cu aceeasi functie, dar din categoria premium).

De asemenea, un astfel de software imbunatateste si accelereaza fluxul de lucru al reprezentantilor de vanzari. Spre exemplu, poate fi folosit pentru preluarea comenzilor pe dispozitivele mobile ale membrilor echipei (informatiile ajungand direct in sistem), pentru completarea chestionarelor de satisfactie a clientilor, pentru verificarea stocurilor inainte de preluarea comenzii, pentru crearea instanta a ofertelor personalizate, ba chiar si pentru generarea chitantelor imediat dupa incasare.

Task Management tool

Task management-ul se refera la mai mult decat a bifa anumite sarcini de pe o lista. Acesta este un sistem organizat, util pentru identificarea, monitorizarea, si managementul muncii unei echipe. Un Task Management tool te poate ajuta sa urmaresti progresul unui proiect sau al task-urilor punctuale, sa delegi sarcinile catre membrii echipei, sa setezi deadline-uri, sa prioritizezi taskurile urgente si sa ajustezi programele de lucru.

De asemenea, un instrument de Task Management va imbunatati nu doar performanta echipei tale, ci si abilitatile colegilor de a colabora. Fiecare poate veni cu informatii noi, idei, fisiere utile si feedback pe care sa le impartaseasca celorlati. Astfel, coechipierii isi vor putea forma o strategie prin care sa se ocupe de rezolvarea task-ului si vor lucra in echipa. Nu doar atat, dar un task management tool favorizeaza accesul egal la informatie a tuturor membrilor echipei, astfel incat nimanui sa nu-i scape aspecte esentiale.

Atunci cand cauti o platforma sau o aplicatie de Task Management, asigura-te ca aceasta ofera integrarea celorlate aplicatii folosite cu precadere de catre echipa, asa cum sunt calendarele, platformele de direct messaging, aplicatia de Sales Force Automation si nu numai. Un alt lucru la care ar trebui sa fii atent este cat de rapid raspunde echipa de customer support a aplicatiei. In definitiv, in cazul in care va confruntati cu o problema a software-ului sau a platformei, este important sa nu va fie paralizata activitatea. Nu in ultimul rand, aplicatia de Task Management trebuie sa fie intuitiva si usor de folosit, astfel incat sa poate fi utilizata nu doar de project manageri cu experienta, ci si de incepatori.

Time Tracking tool

Un time tracker este un instrument care te poate ajuta sa masori timpul petrecut pe un proiect sau pe un task. Exista cronometre care pot fi folosite manual, avand un buton virtual pe care poti apasa oricand incepi sau termini o sarcina.

Pe de alta parte, exista si tool-uri de Time Tracking automate, care monitorizeaza ceea ce faci la calculator fara sa trebuiasca sa apesi pe niciun buton. Acestea sunt instrumente perfecte pentru persoanele care fac multitasking si care uita mereu sa porneasca sau sa opreasca cronometrul. Tot timpul petrecut in diverse aplicatii, documente sau website-uri specifice va fi monitorizat automat.

Un tool de Time Tracking te poate ajuta sa organizezi munca echipei astfel incat sa iti dai seama care este timpul ce poate fi facturat si sa duci la bun sfarsit proiecte care sa fie cost-effective.

Oricare ar fi instrumentul (sau instrumentele) pe care le alegi pentru cresterea productivitatii in compania ta, este important sa te asiguri ca echipa il va primi cu bratele deschise. Anunta decizia de a imbunatati workflow-ul si mijlocul prin care vrei sa faci acest lucru, ofera traininguri si asigura-te ca, in ziua implementarii acestei schimbari, toti colegii au deja un know-how in ce priveste utilizarea tool-ului ales.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea