Cariera

#rata somajului #locuri de munca #planul national de locuri de munca

Saptamana aceasta va fi anuntat Planul National de locuri de munca

Ministerul Muncii este in curs de elaborare a Planului National de locuri de munca, documentul urmand sa fie anuntat in cursul acestei saptamani.

"Elaboram Planul National de locuri de munca.(...) Saptamana viitoare vom anunta Planul de locuri munca", a afirmat ministrul Muncii, Claudia Boghicevici.

Acesta a precizat ca in perioada urmatoare vor avea loc discutii cu patronatele si sindicatele in legatura cu acest Plan.

Conform datelor publicate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, rata somajului inregistrat la sfarsitul lunii martie, la nivel national, a fost de 5,05%, cu 0,22% mai mica decat cea din februarie si cu 0,95% sub cea din martie 2011.

Numarul total al somerilor inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, la 31 martie, a fost de 454.541 persoane, cu peste 19.000 mai putini decat in februarie.

In ceea ce priveste rata somajului inregistrat pe sexe, in martie 2012, comparativ cu luna precedenta, rata somajului masculin a scazut de la 5,65% in februarie, la 5,41%, iar rata somajului feminin s-a redus de la 4,83% la 4,64%.

Din totalul somerilor inregistrati la nivel national, 170.820 au fost someri indemnizati si 283.721 neindemnizati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea