Cariera

#munca #angajat #cerere #loc de munca

Sanatatea ofera cele mai multe locuri de munca

Sanatatea si administratia publica sunt domeniile cu cele mai multe cereri de forta de munca. In aceste domenii rata locurilor de munca neocupate este cea mai mare, insa in scadere fata de alte perioade ale anului.

Domeniul sanatate a avut cele mai multe cereri de foarta de angajare . Angajatorii cauta si ingineri, dar si specialisti in zona stiintifica. Potrivit Adevarul, in trimestrul al doilea din 2009, firmele au mai cautat agricultori si lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit, dar si specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice.

Conform datelor Institutului National de Statistica (INS), citate de Adevarul, cea mai redusa disponibilitate a locurilor de munca a fost inregistrata pentru membrii corpului legislativ ai Executivului, inaltilor conducatori ai administratiei publice, conducatorilor si functionarilor superiori din unitatile economico-sociale si politice (0,55%), precum si in ocupatiile de mestesugari si lucratori calificati in meserii de tip artizanal, de reglare si intretinere a masinilor si instalatiilor (0,63%).

In plus, cele mai putine cereri de angajare s-au inregistrat in sectorul extractiv, unde doar 0,09% din locurile de munca sunt libere, in tranzactiile imobiliare (0,17%) si in productia si furnizarea de energie electrica, termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,23%).

In ce priveste modul in care aceste locuri de munca vacante sunt impartite la nivel national, regiunile cu cele mai multe astfel de joburi sunt Moldova si Banatul, in timp ce la polul opus se afla regiunile de sud-est si nord-vest.

 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.