Cariera

#crestere salariala #bugetari #salarii

Salariile bugetarilor au crescut in medie cu 14% in 2011

Cresterea salariilor nete dupa aplicarea majorarii de 15% pentru salariile bugetarilor nu a fost uniforma . Salariile din sistemul public au crescut in medie cu 14% in luna ianuarie 2011.

Gheorghe Gherghina, secretar de stat in Ministerul Finantelor, a explicat ca diferentele sunt cauzate de deducerile din impozit, calculate in functie de numarul copiilor aflati in intretinere si a cuantumul salariului.

Sumele deductibile din salariu la calculul impozitului ar fi afectat si scaderea salariala din iulie 2010.

"De exemplu, persoana care avea 1.116 lei, un profesor debutant, cand i s-a redus cu 25%, netul nu i s-a redus cu 25%, s-a redus cu 22%, pentru ca a intrat in alta suma de deducere . Aceeasi persoana a castigat atunci 3 puncte procentuale, deci nu i s-a redus cu 25%, s-a redus numai cu 22%, iar acum, de exemplu, netul nu i-a crescut cu 15%, ci cu 13,5%", a explicat secretarul de stat, citat de Cariereonline.ro.

Deducerile nu sunt aplicate bugetarilor care au salariul brut sau net de mai mare de 3.000 lei.

"Putem spune ca reducerea in luna iulie a fost de 24%, iar acum cresterea, a netului, in medie este de 14%, chiar daca salariile brute trebuie sa creasca la toata lumea si, in cazul in care nu au crescut cu 15%, trebuie sa fie o greseala", a mai spus Gherghina.

Unii angajati din sistemul sanitar sustin ca salariile primite in luna ianuarie nu au crescut cu 15%. Reprezentantii Federatiei "Solidaritatea Sanitara" spun ca majorarea a fost de doar 11,25% si ca vor cere in instanta recuperarea sumelor salariale datorate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea