Cariera

#interviu #cariere #admitere barou #curs pregatire #curs barou

S-a lansat primul curs de pregatire pentru Admiterea in Barou


Interviu cu Conf. Dr. Emilian Stanisor

Zilele acestea, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a publicat detaliile privind organizarea sesiunii de admitere in profesia de avocat pentru anul 2012. Examenul se va desfasura in perioada 08-19 octombrie si are 4 probe desfasurate pe parcursul a 4 zile. In pregatirea acestui examen Euro Best Team organizeaza, in premiera in Romania, un curs de pregatire pentru candidatii la acest examen.

Cursul se bucura de prezenta unor lectori renumiti, cu o bogata experienta in avocatura si in invatamantul superior juridic. Am stat de vorba cu unul dintre lectorii cursului, domnul Emilian Stanisor, doctor in Drept, magistrat-procuror de cariera, specialist in domeniul dreptului penal, criminologiei si penologiei, expert al Consiliului Europei și autor de studii de specialitate.


Intrebare: De ce un curs de pregatire pentru Admiterea in Avocatura si cui se adreseaza acest curs?

Raspuns: Initiativa Euro Best Team de a organiza un curs pentru Admiterea in Avocatura este, intr-adevar, o premiera si s-a nascut ca raspuns la o nevoie reala a candidatilor de a aprofunda, dezbate, clarifica aspecte care tin de sustinerea concursului de admitere in Avocatura. La acest curs se pot inscrie absolventii facultatilor de drept din toata tara, care doresc sa urmeze cariera de avocat.


Intrebare: Cum este structurat cursul?

Raspuns: Am elaborat programa de pregatire in echipa, alaturi de cei trei colegi lectori, doamna Nicoleta Beatrice Irimiea, domnul Florin Chiracu si domnul Mircea Dobre. E vorba despre un curs complex in cadrul caruia vom aborda temele de examen: Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal, partea generala si partea speciala, Drept procesual penal. Cursul se desfasoara pe o perioada de 12  zile la sediul Euro Best Team din Bucuresti, trei zile pe saptamana, vinerea, sambata si duminica, 6 ore pe zi.


Intrebare: Aceasta e a doua premiera de acest gen, dupa organizarea cursurilor de pregatire pentru Admiterea la INM. Ce ne puteti spune despre absolventii acestor cursuri?

Raspuns:  Pregatirea pentru Admiterea la Institutul National de Magistratura a fost, cu siguranta, un succes. Am avut cursanti din toata tara si o promovabilitate de 30%, la concursul de Admitere la INM. Acest lucru in conditiile in care, la nivel national, sub 6% dintre candidatii inscrisi au fost admisi pe locurile scoase la concurs. Vorbim despre 3400 de candidati pentru ocuparea unui numar total de 200 de auditori de justitie.


Intrebare: Care credeti ca este garantia succesului acestui nou curs, cel pentru Admiterea in Avocatura?

Raspuns:  In primul rand, programul complet si complex gandit special pentru a acoperi intreaga tematica de examen. Apoi, spetele, studiile de caz si dezbaterile interactive din perioada cursului au o eficienta deosebita in fixarea si intelegerea notiunilor si conceptelor necesare reusitei la examenul de Admitere in Avocatura. Impreuna cu colegii de echipa am elaborat o serie de materiale speciale pentru o invatare eficienta si care au ca rezultat intelegerea modului de elaborare a grilelor de concurs, deprinderea tehnicilor de abordare si solutionare a subiectelor. Foarte important pentru candidati in procesul de invatare este constientizarea nivelului de pregatire in raport cu timpul ramas pana la examen. In acest sens, cursul are o sesiune speciala de simulare a probelor de admitere.


Intrebare: Ce ne puteti spune despre echipa de lectori ce sustin acest curs?

Raspuns:  Euro Best Team a strans in jurul acestei idei unice in Romania o echipa de profesori universitari si formatori cu o experienta impresionanta in domeniul juridic. Nicoleta Beatrice Irimiea este magistrat-procuror de cariera cu grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Are o bogata experienta in drept civil, a participat in timpul carierei de magistrat la numeroase seminarii si conferinte de profil si este formator atestat in domeniul dreptului. Florin Chiracu este magistrat-procuror de cariera si a deținut succesiv functiile de procuror si apoi procuror inspector la Parchetul de pe langa Curtea de apel Bucuresti. In perioada 1999-2001 a fost Prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. In anul 2006 a fost  procuror si in cadrul Direcției Naționale Anticoruptie. Este specialist in domeniul dreptului penal si procedurii penale cu o bogata experienta didactica in invatamantul superior juridic. Mircea Dobre este formator atestat in domeniul dreptului si are o bogata experienta universitara in doemniul juridic. In prezent, este avocat pledant in cadrul Baroului Bucuresti, specialist in dreptul civil si procedura civila si se bucura de o solida reputatie in lumea juridica.


Intrebare: Cartea dumneavoastra de vizita este, de asemenea, impresionanta.

Raspuns:  Alaturi de ceilalti colegi ai mei, voi pune la dispozitia absolventilor de Drept inscrisi la cursul Euro Best Team pentru Admiterea in Avocatura, experienta mea de peste 20 de ani in invatamantul universitar juridic. In prezent sunt conferentiar doctor la Universitatea din Bucuresti si Universitatea Andrei Saguna din Constanta.


Intrebare: Ne puteti spune in ce perioada se va desfasura cursul de pregatire organizat de Euro Best Team si daca mai sunt locuri?

Raspuns:  Cursul nostru este organizat in perioada 7-30 septembrie si urmareste programa de pregatire pentru examen, stabilita de Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor si adoptata de Uniunea Barourilor  din Romania prin Hotararea nr. 04/2011 cu modificarile si completarile aduse prin Hotararea nr.357/03.03.2012. Numarul de locuri este limitat, iar inscrierile sunt in curs de desfasurare. Invit absolventii de Drept care doresc o pregatire temeinica si mai multe sanse la examenul de Avocatura, sa intre pe pagina de internet www.eurobestteam.ro si sa urmeze acolo pasii necesari pentru inscriere.

Persoana de contact: Elena Farcas, elena.farcas@eurobestteam.ro, telefon: 0722 696 843

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea