Cariera

#romania #cariera #cariere #loc de munca #piata muncii

Romania a ramas fara locuri de munca

Numarul locurilor de munca vacante in trimestrul al treilea a fost de 27.700, fara diferente semnificative fata de trimestrul precedent, dar in scadere cu aproximativ 70.000 de posturi comparativ cu perioada similara din 2008, releva datele Institutului National de Statistica (INS).

Fata de trimestrul al treilea al anului 2010, numarul locurilor de munca vacante a crescut cu 4.400.

Rata locurilor de munca vacante a fost de 0,68% in trimestrul al treilea, mentinandu-se la nivelul din trimestrul precedent si in urcare cu 0,11 comparativ cu acelasi trimestru al anului 2010.

In trimestrul al treilea, cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in administratia publica, respectiv in sanatate si asistenta sociala (1,05%).

La polul opus, cu cele mai mici rate, se plaseaza activitatile de productie si furnizare de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,07%), respectiv cele din industria extractiva (0,08%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea