Cariera

#somaj #someri #rata somaj

Rata somerilor in jurul tinerilor a ajuns la un nivel-record

Desi rata somajului a ramas constanta in trimestrul al doilea al acestui an, la 7,5%, la fel ca in primul trimestru, somajul este insa in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand era de 6,9%. Vestile rele vin insa in ceea ce ii priveste pe tineri.

Ultimele date arata ca rata somajului in randul tinerilor sub 25 de ani, din mediul urban, a ajuns la un nivel-record de 32,5%.

Conform unor sondaje recente, o treime din tinerii sub 25 de ani din orasele Romaniei isi cauta in prezent un loc de munca. Surprinzator este insa faptul ca in mediul rural rata somajului este mult mai mica, de 17%.

Rata de insertie a tinerilor pe piata muncii, cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani, a fost de 24,3% in al doilea trimestru din 2013, in timp ce gradul de ocupare a populatiei in varsta de munca (15-64 ani) este de 60,2%.

Ingrijorari in privinta acestui aspect au fost emise chiar si de directorul general al Organizatiei Mondiale a Muncii, care a declarat ca, din cauza somajului-record in randul tinerilor, "Europa sta pe o bomba cu ceas".

Sursa foto: business24.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea