Cariera

#romani #salarii #salarii romani #pretentii salariale

Pretentiile salariale ale romanilor, din ce in ce mai mari

Romanii au inceput sa aiba asteptari salariale din ce in mai mari, chiar si in cazul in care nu au deloc experienta in munca, potrivit unui sondaj realizat recent de Catalyst Consulting in randul a 8.700 de tineri.

Potrivit sondajului, numarul persoanelor care au asteptari salariale mai mari a crescut in 2013 cu 10%, comparativ cu 2012.

Absolventii de facultate din Capitala au pretentii salariale cu 25% mai mari decat in restul tarii.

"In 2013, asteptarile salariale ale persoanelor fara experienta din Bucuresti au crescut cu aproximativ 10% fata de 2012. De exemplu, un tanar din Bucuresti, fara experienta profesionala, care studiaza sau a absolvit o facultate cu profil economic, are asteptari salariale in jurul a 1.500 RON net, fata de aproximativ 1.300 RON net in 2012", potrivit reprezentantilor Catalyst Consulting.

Totodata, si asteptarile salariale ale persoanelor cu vechime in munca de 3-5 ani au crescut in 2013.

Daca in 2012, o persoana cu background economic si cu un nivel de experienta sub cinci ani cerea un salariu minim de 3.200 RON net, in 2013 asteptarile salariale ale acestora au crescut cu 300 RON.

Sursa foto: stiri.botosani.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea