Cariera

#salarii #protest #uzina dacia #contract de munca

Peste 5.000 de angajati protesteaza la Uzina Dacia

Peste 5.000 de angajati ai Uzinei Dacia din Mioveni s-au strans azi-dimineata in fata fabricii, pentru a protesta, deoarece nu a fost semnat contractul colectiv de munca si pentru ca cererile lor salariale nu au fost introduse in document.

Salariatii Dacia au declarat ca acest protest este unul spontan si ca, initial, acesta a avut loc in curtea societatii si ca a fost declansat la ora 9.00, la Sectia Vopsitorie.

"Muncitorii din sectii au oprit lucrul, suntem nemultumiti de prevederile noului contract colectiv, care ar trebui semnat pe 31 martie", a declarat unul dintre protestatari. Acesta a mai precizat ca angajatii Dacia au cerut si majorarea salariilor cu 25%, insa patronatul a oferit doar o crestere de 5%.

Anca Oreviceanu, purtatorul de cuvant de la Dacia Mioveni, a declarat ca in acest moment au loc discutii intre reprezentantii Uzinei Dacia si angajati.

Sursa foto: realitatea.mobi

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea