Cariera

#depozit lidl #lidl #romani #angajari #locuri de munca

Peste 2000 de romani din tara si din diaspora au aplicat pentru noile joburi din depozitul Lidl in Cordun

In plus, peste 400 de interviuri de angajare au fost sustinute in cadrul evenimentului de recrutare Lidl, care a avut loc pe 8 si 9 februarie la noul centru logistic de langa localitatea Cordun din judetul Neamt. Pentru cele aproximativ 140 de posturi au concurat candidati din tot judetul, dar si de peste granite.

 

Cu ajutorul campaniei media de recrutare desfasurate in zona de est a tarii, dar adresata si romanilor din diaspora care au venit de sarbatori acasa, retailerul a reusit sa stranga peste 2000 de CV-uri. Printre acestea, cateva zeci au fost trimise de romani care muncesc peste hotare si peste 200 trimise de cei care s-au intors recent in tara.

Timp de doua zile, retailerul german a transformat noul sediu administrativ al celui de-al cincilea depozit pe care urmeaza sa il deschida anul acesta langa localitatea Cordun, judetul Neamt, intr-un spatiu destinat recrutarii noilor colegi. Astfel, in urma unei selectii de CV-uri, pe 8 si 9 februarie, candidatii au avut parte de o experienta de recrutare inedita, fiind invitati sa participe la interviuri de angajare in zona administrativa a centrului logistic. in locul unor sali de asteptare clasice, ei au avut la dispozitie doua spatii special amenajate pentru a scapa de emotiile dinaintea interviului, in care s-au putut bucura de activitati recreative, precum tenis de masa, fussball si air hockey. in cadrul evenimentului de recrutare au participat peste 600 de persoane si au fost sustinute peste 400 de interviuri pentru ocuparea celor aproximativ 140 de pozitii disponibile de lucrator in depozit.

Mai mult, cu ajutorul persoanelor prezente la eveniment, Lidl a realizat un sondaj de opinie pentru a cunoaste mai bine profilul viitorului angajat. Acesta a demonstrat ca aproximativ o luna (62 %) este cea mai scurta perioada de asteptare pentru un loc de munca potrivit, iar doar 15% dintre repondenti si-au gasit un loc de munca intr-un timp mai indelungat (peste patru luni). Cel mai important criteriu cand vine vorba de alegerea unui job este salariul (26 %), urmat de stabilitatea si siguranta postului (23 %) si conditiile de munca (19 %).

Cat despre statutul angajatilor pe piata muncii, 46 % dintre persoane sunt fara un loc de munca in prezent, 39 %, angajati si doar 15 % nu au mai avut un job pana in prezent. Dintre cei 371 de respondenti, 43 % sunt absolventi de liceu sau scoala profesionala (25 %), cu varsta peste 35 de ani (58 %).

Despre Lidl

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central in Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piata de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent in 30 de tari din intreaga lume si in prezent opereaza in jur de 10.500 de magazine si mai mult de 150 de centre in 29 de tari la nivel mondial.

Lidl este un smart discounter care le ofera clientilor produse la cel mai bun raport calitate-pret. Operatiunile din magazine, din depozitele logistice si din sediile centrale respecta promisiunea facuta clientilor, aceea de a le oferi prospetime zilnica. In ceea ce priveste procesele standardizate, design-ul si structura sunt asigurate de catre concernul Lidl, din sediul central de la Neckarsulm.

Lidl este o companie care actioneaza sustenabil in toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a-si indeplini promisiunea cu privire la calitate si, in acelasi timp, de a asigura un viitor mai bun pentru societate si mediu. Compania se implica activ in solutionarea nevoilor din comunitatile din care face parte, concentrandu-se pe cinci piloni de activitate: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajatii si partenerii de afaceri.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea