Cariera

#copil #nastere #crestere #parinte #munca #vechime

Pentru bugetari concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului nu mai este considerat vechime in munca

Concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului nu mai este considerat vechime in munca. Astfel, potrivit noii Legi unice a salarizarii bugetarilor, parintii care lucreaza la stat si isi iau concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului, vor trebui sa stie ca la intoarcerea la serviciu, isi vor relua vechimea pe care au avut-o inainte de nasterea bebelusului.

Aceasta prevedere din noua lege care reglementeaza salarizarea bugetarilor ii va afecta in mod negativ pe cei care prefera sa isi creasca singuri copilul, cel putin pana la varsta de doi ani. Potrivit Capital, proiectul Legii spune ca acea perioada va fi scazuta din vechimea in munca iar parintelui i se va acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza la gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca a gradului avut anterior.

“Personalul care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, si care nu au prestat activitate, i se acorda la reluarea activitatii salariul de baza la gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca a gradului sau treptei profesionale avute anterior", se arata in proiectul de lege, citat de Capital.

Aceste noi prevederi le vor fi aplicate numai bugetarilor pentru ca Legea face referire doar la salarizarea celor care lucreaza la stat. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului