Cariera

#inghetare #sindicate #patronat #minim #salariu

Patronatele vor salariul minim inghetat pana in iulie 2010

Patronatele cer inghetarea salariului minim la 600 de lei pana la jumatatea anului viitor si abia ulterior sa fie luata in considerare posibilitatea cresterii pana la 705 lei, in functie de situatia economica .

O eventuala majorare a salariului minim ar putea veni doar dupa luna iunie 2010. Vom putea fi de acord cu o eventuala crestere a salariului minim la 705 lei incepand cu luna iulie, in conditiile in care Guvernul va accepta sa deduca impozitul platit de angajator statului pentru cresterile salariale cuprinse in 600 si 1.000 de lei", a declarat, pentru Adevarul, Dan Matei Agathon , secretarul general al CONPIROM .

Fostul ministru, acum reprezentant al patronilor, a precizat ca in cazul in care Guvernul va decide majorarea salariului minim la 705 lei, confederatiile patronale nu vor aplica masura, ci vor negocia cu federatiile sindicale de ramura pentru venituri mai mici, ce pot fi sustinute de productivitatea muncii, dupa cum noteaza Adevarul.

El a precizat faptul ca si in prezent salariul minim este in anumite ramuri mai mic decat cel la nivel national, respectiv 600 de lei. “In industria pielariei salariul minim in plata este de 470 de lei, iar in textile- confectii , de 550 de lei", a adaugat Agathon.

 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.