Cariera

#absolventi #politie #ministerul de interne #angajati #disponibilizari #cfr

O treime din cifra preconizata pentru disponibilizari la CFR pleaca acasa. Criza loveste si in scolile Ministerului de Interne

Criza loveste in majoritatea domeniilor de pe piata muncii. Dupa ce initial se vorbea despre disponibilizari masive in cadrul CFR, astazi, in urma discutiilor dintre minister si sindicate s-a hotarat pensionarea fortata a 3.700 de angajati din cadrul companiei de cai ferate . Tot astazi, presa a anuntat faptul ca din cauza crizei, examenul de absolvire a scolilor de politie a fost anulat.  

Pensionarea celor 3700 de persoane este o prima etapa din setul de masuri care vizeaza disponibilizarea angajatilor CFR. Si sindicalistii au fost de acord cu aceasta masura, declarand faptul ca sindicatul este de acord cu pensionarea la limita de varsta a personalului la initiativa unitatii astfel incat sa nu se ajunga la cumulul intre pensie si salariu. In schimb, liderii sindicali nu sustin pensionarea celor care au dreptul la pensionare anticipata datorita grupelor de munca, deoarece cuantumul pensiei acestora ar fi mai mic decat cel pentru pensionarea la limita de varsta.In urma discutiilor dintre minister si sindicate s-a stabilit ca vor exista discutii in continuarea pentru stabilirea unor masuri suplimentare pentru echilibrarea bugetului Cailor Ferate.

Criza loveste puternic in scolile Ministerului de Interne

O alta masura vizeaza reducerea sporurilor si primelor echivalentul a inca 4.000 de persoane. Initial se vorbise despre disponibilizarea a 12000 de persoane.

O alta veste ingrijoratoare a venit astazi dinspre Ministerul de Interne . Viitori agenti si ofiteri ai Politiei Romane, care ar fi trebuit sa devina absolventi in acest an nu isi vor putea sustine examenul de absolvire din cauza crizei economice.


Potrivit Realitatea TV, Ministerul de Interne a anuntat oficial ca viitorii absolventi, in loc sa fie repartizati pe posturi, vor continua sa faca practica in sectiile de politie din tara. Aceasta masura se datoreaza faptului ca bugetul redus al MAI nu permite ca viitorii agenti sau ofiteri sa fie imediat incadrati pe posturi, cu salarii intregi. In cursul acestor trei luni tinerii vor castiga practic doar 50% din solda unui proaspat angajat. In total, este vorba despre 1.500 de viitori angajati ai ministerului.

Pana la stabilirea unei noi date de examen elevii vor ramane in practica si in loc sa primeasca salarii de pana la 1.500 lei, vor primi doar 400 lei pe luna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea