Cariera

#Vinerea Mare #angajati zi libera #zi libera angajati #zi libera

O noua zi libera pentru romani

Angajatii romani au un nou motiv de bucurie! Parlamentarii vor ca Vinerea Mare sa fie declarata zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, dupa cum prevede o propunere legislativa pentru completarea art. 139 din Legea 53/2003 – Codul muncii, depusa la Senat.

Propunerea legislativa a fost initiata de un grup de 42 de senatori si deputati din intreg spectrul politic, actul normativ aflandu-se la Senat in calitate de prima Camera sesizata, scrie a1.ro.

„Vinerea Mare in Europa este zi legala de sarbatoare in 16 tari dintre cele 28 ale Uniunii Europene. in Romania, Codul muncii prevede 14 zile de sarbatori legale, mai putine fata de alte tari din Uniunea Europeana, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 – 17 zile de sarbatoare legala. 

 Si in Romania ar trebui introdusa Vinerea Mare ca zi de sarbatoare legala, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an”, se arata in expunerea de motive a actului normativ

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea