Cariera

#someri #angajari #zona euro # numar someri # angajatori romania

Numarul somerilor din zona euro a ajuns la un nivel record

euro a ajuns la un nivel record in luna decembrie, iar companiile nu vor face prea multe angajari nici anul acesta, avertizeaza specialistii.

In Europa vor fi si mai multi someri, anul acesta, cred expertii. "Se asteapta o crestere continua in urmatoarele luni, astfel incat cifrele sunt cu adevarat ingrijoratoare", a declarat Martin Van Villet, economist in cadrul ING, pentru Reuters.

"In cele mai multe cazuri vedem firme care amana proiectele de investitii. In cazul companiilor care sunt inca pe profit, angajarile sunt inghetate, iar pentru cele care sunt pe pierdere, renuntarea la angajati ramane singura solutie", a declarat Guillaum Menuet, economist la Citigroup .

Rata somajului din Romania, inregistrat la sfarsitul lunii decembrie, la nivel national, a fost de 5,12%, mai mare cu 0,06 puncte procentuale, decat cea din noiembrie. Cele mai ridicate niveluri ale ratei somajului au fost atinse in judetele Mehedinti, Vaslui, Dolj si Teleorman.

Cu exceptia Bucurestiului si a altor cateva mari judete, in restul tarii exista foarte putine oportunitati de angajare. Astfel, desi numarul somerilor este de ordinul a catorva mii, angajatorii au anuntat doar cateva locuri de munca disponibile, in judetele Ialomita, Caras-Severin si Galati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea