Cariera

#angajat #recrutare #crestere #salariu #criza

Numarul celor care isi cauta un loc de munca pe site-uri de recrutare, in crestere semnificativa

Criza economica isi face simtite efectele din ce in ce mai mult pe piata muncii. Un studiu recent arata ca numarul celor care isi depun un CV pe site-urile companiilor de recrutare este in continua crestere. Iar in tara noastra, BestJobs a anuntat ca numarul candidatilor care au aplicat pentru joburile postate pe site a crescut cu 250% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Vanzarile raman domeniul cel mai cautat de catre cei care vor sa se angajeze. Si la capitolul oferte acest domeniu sta cel mai bine, lasand in urma IT-ul, comertul sau consultanta, dupa cum observa Ziarul Financiar. Jurnalistii de la ZF mentioneaza faptul ca numarul candidatilor care aplica pentru ofertele de job postate pe site-ul de recrutare BestJobs a ajuns in unele cazuri si la 600 de aplicatii pentru un job, in crestere semnificativa fata de anul trecut.

Un studiu la nivel global efectuat recent de o companie americana si citat de Business Standard a aratat faptul ca aproximativ 65% dintre angajati sunt in cautarea unui job. Dintre acestia, 63% se uita pe listele de joburi, 47% isi reactualizeaza CV-urile, 40% fac networking, in timp ce aproape 35% au aplicat deja pentru un alt loc de munca.

Nici la capitolul multumire fata de locul de munca, angajatii nu stau mai bine. Studiul a aratat ca peste 6o de procente dintre cei intervievati au afirmat ca sunt nemultumiti la locul de munca. Cei care au realizat studiul au observat faptul ca nivelul de satisfactie al angajatilor intervievati variaza in functie de nivelul jobului si de salariu. Potrivit studiului, exista o legatura directa intre politica de salarizare si satisfactie: cu cat nivelul jobului si salariul sunt mai mari, cu atat angajatii sunt mai satisfacuti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea