Cariera

#munca #munca la domiciliu

Munca la domiciliu - idei de sezon

O vorba din batrani spune ca gospodarul isi face iarna car si vara sanie! Zicala ramane si azi la fel de actuala daca ne gandim la oportunitatile de munca la domiciliu si afaceri sezoniere pe care aceasta perioada a anului ni le ofera.

Asadar, daca sunteti o fire deschisa la nou, cu simt antreprenorial sau pur si simplu sunteti in cautarea unor activitati suplimentare care sa va mai rotunjasca veniturile, iata mai jos cateva idei care s-ar putea sa va inspire:

Organizare petreceri de Craciun si de Anul Nou

Desi acest gen de activitati este legat de regula de o pensiune sau cabana, in realitate pot fi organizate astfel de evenimente si in oras.

Se poate exploata si nisa celor care de sarbatori sunt singuri dar ar vrea totusi sa participe la o petrecere. De asemeni se pot realiza evenimente tematice.

Principalul inconvenient pentru o astfel afacere este spatiul/locatia, pe care trebuie sa o ai sau sa o inchiriezi.

Lumanari parfumate si sapunuri de casa

Este o afacere care poate functiona full-time, indiferent de sezon, dar care atinge un maxim al vanzarilor in aceasta perioada.

Desi nu este un business care sa necesite o investitie initiala prea mare (cateva mii de euro sunt suficienti pentru ustensile, autorizatii si infiintarea firmei), cere multa munca, pricepere si pasiune.

Aici succesul depinde foarte mult de inovatie si creativitate. Lumanarile si sapunurile artizanale cu forme inedite si parfumate, se vand cel mai bine, fiind potrivite pentru cadouri.

Entertainment

Ideea nu este deloc noua dar se preteaza la reinventare si ofera o gama larga de activitati, de la traditionalii colindatori pana la interpretarea unor personaje ca Mos Craciun, spiridusi, etc.

Este cea mai profitabila idee de afaceri sezoniere, in ceea ce priveste raportul dintre investitia initiala si profitul obtinut.

Este conditionata insa de calitatile artistice (talent muzical de ex.) pe care le ai sau nu!

Dulceturi, zacusca si muraturi de casa

Desi este mai mult o activitate de toamna, produsele de genul celor de mai sus se vand bine si in sezonul rece, in special in marile orase unde exista o categorie de tineri activi, cu bani, dar care nu au timp sa isi prepare singuri proviziile de iarna.

Afacerea este cu atat mai lucrativa pentru cineva care detine un teren la tara pe care poate cultiva legumele sau fructele respective.

Piata muraturilor si in general a preparatelor de casa este una in crestere si sansele de profit sunt mai mari pentru cei care pot oferi produse gustoase si ecologice.

Curatarea cosurilor de fum

Romania duce lipsa de cosari deja de cativa ani buni, ceea ce inseamna o nisa de piata care poate fi exploatata de micii antreprenori locali.

Un coj de evacuare a fumului se recomanda a fi curatat cel putin o data la 2 ani iar preturile practicate pe piata sunt cuprinse intre 50 si 100 lei.

Inchiriat echipament sportiv de sezon

Schiuri, snowmobil, sanii trase de cai sau chiar reni. Toate pot fi inchiriate contracost, in special in zonele turistice montane.

Bineinteles ca lista ar putea continua, insa nu e nevoie sa gasesti toate ideile de afaceri hibernale din lume, important este sa le gasesti pe acelea care se pliaza cel mai bine profilului tau.

Iar daca sezonul acesta este prea aproape pentru a mai avea timp de lansarea unei afaceri, pana la cel urmator ai suficient timp pentru a prinde startul.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea